Standard en Antwerp spelen gelijk

© BelgaImage

Standard Luik is zondagnamiddag op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel (rust: 1-0) tegen promovendus Antwerp.

Orlando Sa opende op Sclessin in de toegevoegde tijd van de eerste helft de score, nadat even voordien een doelpunt van de Portugese topschutter was afgekeurd wegens buitenspel. Na de pauze lieten de Rouches het Antwerp van ex-coach Laszlo Bölöni en ex-spelers Sinan Bolat, Jelle Van Damme en Sabou Yatabaré meer in de wedstrijd komen met als gevolg de gelijkmaker van op de stip van Geoffry Hairemans na 72 minuten. Scheidsrechter Bart Vertenten had terecht strafschop gefloten voor een overtreding van de onstuimige Christian Luyindama op Antwerp-aanvaller Will Owusu.

In de slotfase eiste Vertenten vervolgens een hoofdrol op door de thuisploeg een strafschop toe te kennen na een schwalbe van Orlando Sa. Gerechtigheid geschiedde echter op Sclessin, want Bolat koos de goede hoek en hield zo de Portugees van zijn tweede treffer van de namiddag en Standard van de zege tegen The Great Old.

In de stand laten de Luikenaars zo de kans liggen om over Antwerp en STVV naar de vierde plaats te springen. Standard blijft nu zesde met 24 punten, eentje minder dan Antwerp (25) en twee minder dan de Truienaars (26). Met de top drie gaapt nadien nog een kloof van acht punten.