Standard en Westerlo pakken elk 1 punt

Westerlo en Standard hebben zondagavond op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League 1-1 gelijk gespeeld. De eindstand stond al na twintig minuten op het scorebord, na het openingsdoelpunt van Kevin Koffi (1-0, 14.) en de gelijkmaker van Ricardo Faty (1-1, 20.). De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nog met tien na een rode kaart voor Kenneth Schuermans.

Standard-coach Ivan Vukomanovic kon in de Kempen geen beroep doen op Enoh, Stam, Mujangi Bia, Van Damme, Carcela en Mpoku, die in zijn hoofd al afscheid genomen heeft van de Rouches.

Door de vele wijzigingen hadden de Luikenaars het in de beginfase dan ook niet onder de markt in ’t Kuipje. Na amper een kwartier kwam de thuisploeg al op voorsprong. Na balverlies van Trebel trapte Annys op doel, het leer botste tegen Kevin Koffi aan en doelman Thuram was kansloos.

Standard bleef echter niet bij de pakken zitten en vijf minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht, na een knap schot van Faty (1-1). Na de pauze waren er nog kansen langs beide kanten, maar gescoord werd er niet meer. Westerlo-verdediger Schuermans kreeg in de slotfase nog rood, nadat hij Vinicius met zijn schoen vol in het gelaat had geraakt. In de stand schieten de Rouches niets op met het gelijkspel.

Standard blijft met 34 punten zesde, maar komt wel op gelijke hoogte van Charleroi, dat zaterdagavond een uitschuiver had tegen Cercle (0-2). Westerlo klimt met 24 punten naar de twaalfde plaats. De Kemphanen staan zo vier punten boven de degradatieplaatsen.

De laatste competitiezege van Westerlo dateert intussen wel al van 25 oktober. Toen haalden ze het op de twaalfde speeldag met 2-1 van KV Kortrijk. Club Brugge blijft aan de leiding met 45 punten, twee meer dan landskampioen Anderlecht. Zondagavond (20u) sluiten Lokeren en Racing Genk op Daknam de 22e speeldag af. (Belga)