Standard is weer een bouwwerf

© Belga Image

Na het verlies van Adrien Trebel en het aangekondigde vertrek van Ishak Belfodil riskeert Standard nog spelers te verliezen. Pakken ook Ibrahima Cissé en Edmilson Jr straks hun valiezen?

Toen de wintermercato openging, wist Standard al dat het een drukke maand zou beleven. Eén waarin het trio Bruno Venanzi-Olivier Renard-Daniel Van Buyten met de steun van Christophe Henrotay op zoek moest naar nieuwe profielen, andere spelers moest overtuigen om te blijven en zoveel mogelijk geld vangen voor wie toch weg wilde/weg mocht.

Aan de inkomende kant zoekt/zocht Standard een linksachter, een verdedigende middenvelder, een nummer tien en een speler die op en neer kan draven. Het eerste probleem is snel opgelost met de komst van Filip Mladenovic,een Serviër van 25 jaar die al in de tribune zat tegen Lokeren op 21 december. De vervanger van Darwin Andrade komt wel competitieritme te kort maar kan op middellange termijn een aanwinst zijn. Probleem? Zijn nieuwe club staat achtste en er moet onmiddellijk gepresteerd worden wil Standard bij de eerste zes eindigen.

Aan de uitgaande kant is er volop beweging. Toen Adrien Trebel zijn kapiteinsband verloor aan Alexander Scholz,kwam de verkoop van een speler die maanden eerder al aan de uitgang werd verwacht in een stroomversnelling. Al had, behalve misschien spelersmakelaar Mogi Bayat, vertrouwensman van AA Gent en paars-wit, niemand één week geleden op de aartsrivaal uit Brussel als nieuwe bestemming voor de Franse middenvelder gespeculeerd.

Voor Ishak Belfodil, gratis gekomen de voorbije zomer, wint Standard dan weer de jackpot, met de som die Everton wil investeren, al was de zaak afgelopen maandag nog steeds niet helemaal rond.

Belfodil is niet de enige Standardspeler die ze in Engeland opgemerkt hebben. Ook Ibrahima Cissé kan het Kanaal oversteken, amper zes maanden nadat hij van een uitleenbeurt bij KV Mechelen terugkeerde. Sindsdien kwam hij tien keer in actie in de Jupiler Pro League, waarvan zes keer als titularis. Ruim voldoende blijkbaar om de aandacht te trekken van Fulham, waar al twee voormalige spelers uit de Belgische competitie aan de slag zijn: Denis Odoi en Neeskens Kebano.Voor de Belg van Guinese afkomst zouden de Cottagers meer dan twee miljoen veil hebben. Een aanbieding die Standard weigerde, misschien ook omdat de naam van Cissé hoog genoteerd staat bij een andere club uit de Premier League en een paar clubs uit The Championship. Niet, zoals elders gezegd werd, bij AS Roma. Maar ook de Duitse competitie interesseert Cissé die op 28 januari zijn 23e verjaardag viert wel.

Het maakt dat steeds meer Rouches zich vragen stellen over wat Standard straks nog voorstelt. Een aantal spelers kijkt al reikhalzend naar andere horizonten uit. Ook Edmilson Jr zou een vertrek voor het einde van de maand niet ongenegen zijn.

Nicolas Taiana

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content