Standard staat laatste na opnieuw een nederlaag

Standard Luik staat na elf speeldagen allerlaatste in de Jupiler Pro League. Op Sclessin werd verloren van Westerlo.

In een duel tussen de laatste twee in de stand moesten de Luikenaars voor eigen publiek met 0-2 de duimen leggen voor Westerlo. Bij de rust stond Westerlo 0-2 voor.

Benji De Ceulaer opende de score in de 9e minuut en legde in de 44e minuut ook de ruststand vast. Benjamin Tetteh bracht in de 65e minuut weer spanning in de wedstrijd.

De Rouches kregen nog kansen, maar toonden zich te weinig trefzeker. Westerlo kon de punten goed gebruiken.

In de stand wipte Westerlo over Standard, Lokeren, KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven naar de twaalfde stek. Met 10 punten, evenveel als Moeskroen-Péruwelz, hebben de Kemphanen één punt voor op OHL en Mechelen en twee op Lokeren en Standard.

Racing Genk ging zaterdagavond met 0-1 winnen op het terrein van Waasland-Beveren. Yoni Buyens scoorde het enige doelpunt van de partij in de 82e minuut vanop de penaltystip na hands van Erdin Demir. De eerste uitzege van het seizoen levert de Limburgers de derde plaats in de stand op. Onderaan deden KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven een goede zaak. Mechelen nam met 3-0 de maat van Sint-Truiden, OHL won met 1-2 in Lokeren.

Vrijdag al won landskampioen AA Gent met 1-2 op het veld van Moeskroen-Péruwelz.

Zondag staan nog Club Brugge-Oostende, Zulte Waregem-RSC Anderlecht en Kortrijk-Charleroi op het programma. (Belga/BO)