Standard verliest ook in Sint-Petersburg en moet naar Europa League

Standard is er op het veld van Zenit Sint-Petersburg niet in geslaagd te stunten in de play-offs om deelnname aan de Champions League. De Belgische vicekampioen had de heenwedstrijd al met 0-1 verloren en ging in Rusland met 3-0 onderuit. De Rouches worden opgevangen in de Europa League.

Rode Duivels Nicolas Lombaerts en Axel Witsel maakten de 90 minuten vol voor Zenit.

Rode kaarten en penalty

Standard-coach Guy Luzon had zijn troepen na de thuisnederlaag nog vier procent kans gegeven om zich te plaatsen. Dat werd nog wat minder toen José Rondon na 29 minuten de 1-0 voorbij Eiji Kawashima kopte.

Standard kreeg toch weer wat hoop toen Victor Fayzulin twee minuten voor rust met een tweede gele kaart uitgesloten werd. Ook met tien tegen elf bleef Sint-Petersburg echter het beste team.

Nadat Jelle Van Damme in de 54e minuut Igor Smolnikov foutief afstopte, mocht de Braziliaanse spits Hulk van op elf meter de 2-0 in doel trappen. Drie minuten later legde diezelfde Hulk de eindstand vast.

Ook Standard beëindigde de wedstrijd nog met tien. Twee minuten voor tijd kreeg aanwinst Ricardo Faty rood omdat hij de doorgebroken Smolnikov neerhaalde.