Stijn Vreven volgt Marc Brys op bij Beerschot Wilrijk

© Belga Image

Stijn Vreven (44) is de nieuwe coach van 1B-club Beerschot Wilrijk. De opvolger van Marc Brys, nu aan de slag bij STVV, ondertekende op het Kiel een contract voor twee seizoenen.

Dat meldt Beerschot Wilrijk op zijn website.

In het zog van Vreven stappen ook Will Still, die de nieuwe T2 wordt, en keeperstrainer Patrick Nys over naar Beerschot Wilrijk. Beiden waren eerder in dienst van Lierse.

De Mannekens breiden hun technische staf verder uit met linietrainers. Frank Dauwen zal als assistent-coach verantwoordelijk zijn voor het verdedigend compartiment. Hernan Losada, die onlangs een punt zette achter zijn spelerscarrière, krijgt dezelfde bevoegdheid voor het aanvallend compartiment. De Argentijn zal deze taak uitvoeren naast zijn functie als beloftencoach.

Pieter Jacobs (performance manager), Werner Martens (conditietrainer), Karim Bachar (‘skill coach’, huidige coach van futsalploeg FT Antwerpen) en Ralph Pasmans (kinesist/verantwoordelijke blessurepreventie) werden eveneens toegevoegd aan de technische staf.

‘Makkelijke keuze’

In een interview met Sport/Voetbalmagazine zei Vreven deze week nog dat ‘er nog niets concreets is’ en dat hij ‘na NAC Breda niet meer voor alles open’ staat. ‘Natuurlijk wil ik een stap maken als trainer en me ontwikkelen, maar ook qua gevoel en beleving moet het wel heel goed zijn. Ik ben in elk geval geen dromer, ik kijk wat er op mijn pad komt. Het belangrijkste is dat ze de trainer Stijn Vreven echt moeten willen, dat ze in mij geloven,’ klonk het.

Op de website van Beerschot-Wilrijk zegt hij nu: ‘Voor mij is dit echt een makkelijke keuze geweest. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat coaches dolgraag hier trainer zouden willen worden. Dat de club net mij heeft uitgekozen, streelt mijn ego. We waren er dan ook snel uit. De onderhandelingen en gesprekken hebben echt niet lang geduurd. Ook al omdat ik rap een goed gevoel had bij ‘Beerschot’, dat ik toch als één van de roemrijkste clubs in België beschouw. De geschiedenis van de club spreekt voor zich, het vurige van de supporters is ook gekend. Dat volkse karakter past perfect bij mij. Net als dat vurige natuurlijk.’

‘Geen stap terug’

De Limburger kondigde eind april zijn vertrek bij Eredivisieclub NAC Breda aan. Hij werd er anderhalf jaar geleden aangesteld als T1 en leidde NAC via de play-offs uit de Jupiler League naar de Eredivisie. NAC sloot de competitie dit seizoen af op de veertiende plaats.

De voormalige verdediger ziet een overstap van de Eredivisie naar de tweede divisie in België niet als een stap terug. ‘Helemaal niet. Ik zie heel veel raakpunten tussen beide clubs. Dat fanatieke dus, dat ‘er vol voor willen gaan’, het enthousiasme, hoe het voetbal in de stad leeft. Dat KFCO Beerschot Wilrijk superambitieus is, vind ik ronduit schitterend. De ambitie werd me de voorbije weken en dagen al heel duidelijk gemaakt: promotie naar 1A. Daar sluit ik me graag bij aan. Ik heb hier voor twee seizoenen getekend, en wil in die periode die doelstelling bereiken. Maar uiteraard liefst al volgend seizoen.’

Gemist

Eerder coachte Vreven ook Esperanza Neerpelt, Dessel Sport, Lommel United en Waasland-Beveren.

Beerschot Wilrijk greep afgelopen seizoen naast de promotie naar de Jupiler Pro league. In de finalewedstrijden om de promotie bleek Cercle Brugge te sterk. In Play-off 2b eindigde Beerschot Wilrijk op de zesde en laatste plaats.

Partner Content