'Trickovski rendeert best als centrale spits'

29/06/12 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Bron: Sportmagazine

De nieuwste aanwinst van Club Brugge is in België geen onbekende.

'Trickovski rendeert best als centrale spits'

© Reuters

In 2006 speelde Trickovski in de UEFA Cup met Vardar Skopje tegen SV Roeselare en een jaar later circuleerden in ons land dvd's van zijn prestaties bij FK Radnicki Nis. STVV en Anderlecht werden toen met hem in verband gebracht, maar het is Rode Ster Belgrado dat hem in 2008 aantrekt. Daar treft hij na een tijd de Macedonische Belg Cedomir Janevski (ex-Club Brugge) als hoofdtrainer.

"Rode Ster betaalde zo'n 900.000 euro voor hem", zegt Janevski. "Onder mijn leiding maakte hij zijn eerste goal, maar de concurrentie was groot en van mijn opvolger genoot hij minder vertrouwen."

Janevski werd daarna trainer van het Cypriotische Paralimni FC en Trickovski volgde hem op uitleenbasis. "Ik zette hem in de spits met Dieter Van Tornhout en na zes maanden wilden alle Cypriotische topclubs hem. APOEL kon hem toen kopen van Rode Ster voor naar verluidt 300.000 euro."

En een halfjaar later bood Lokeren een miljoen euro voor hem. Sportief directeur Willy Reynders zei daar vorig jaar op www.sportmagazine.be het volgende over: "We zochten iemand met diepgang en scorend vermogen voor de linkerflank en Trickovski is bij APOEL wel tweede spits, maar bij de nationale ploeg staat hij op links. Daar zag ik hem tegen Rusland heel sterk spelen. Maar APOEL was in volle titelstrijd en liet hem niet vertrekken voor een miljoen."

"Het best rendeert Trickovski als centrale spits", zegt Janevski, "als hangende in 4-4-2 en zelfs als diepe in 4-3-3. Maar hij kan ook vanaf links spelen. Dan komt hij naar binnen om met zijn goeie rechter te kunnen trappen." (CV)

Lees meer over:

Onze partners