Turcq: 'Zeldzame kans om op mijn leeftijd naar absolute topclub te kunnen'

21/04/16 om 07:30 - Bijgewerkt om 07:42

Manager Patrick Turcq geeft in Sport/Voetbalmagazine uitleg bij zijn overstap van KV Kortrijk naar AA Gent.

Turcq: 'Zeldzame kans om op mijn leeftijd naar absolute topclub te kunnen'

Patrick Turcq © BELGA

Voor de 56-jarige Turcq is de verrassende overstap van vorige week een sportieve, maar ongetwijfeld ook financiële promotie. Hij gaat immers door voor een slimme onderhandelaar en AA Gent is een club met veel Champions Leaguegeld.

"Ik ben niet naar Gent gegaan voor de financiële kant van de zaak, maar enkel en alleen voor de sportieve kant van de zaak", reageert de nieuwe sportief manager van de Buffalo's. "De sportieve uitdaging was veel belangrijker dan wat dan ook. Het feit dat dit wellicht een zeldzame opportuniteit is om op mijn leeftijd nog voor een absolute topclub te kunnen werken."

"Ik zal uiteraard iets meer verdienen, wat logisch is als je naar een topclub gaat, maar dat is absoluut niet doorslaggevend geweest. Zo ben ik niet. Als ik daar een goed gevoel bij heb en ook tevreden ben met wat mij geboden wordt, dan ga ik daarop in. Ik ben ervan overtuigd dat Kortrijk mij ook zou kunnen betalen wat ik nu in Gent zal verdienen."

Het is een publiek geheim dat Patrick Turcq het heel goed kan vinden met spelersmakelaar Mogi Bayat. In welke mate had die een hand in de transfer naar de Ghelamco Arena? Of kwam die er eerder dankzij zijn 'vriendschap' met algemeen manager Michel Louwagie?

Turcq: "Neen, bijlange niet. Daar heb ik Mogi niet voor nodig. En 'vriendschap met Michel Louwagie' is niet de juiste terminologie. Van mijn kant is er alleszins veel respect omdat hij de voorbije twintig jaar samen met de voorzitter een gigantische put dichtreed. En doordat we in de loop der jaren geregeld zaken deden met Gent, zelfs toen Kortrijk nog in tweede zat, leerden we elkaar goed tot heel goed kennen. Vriendschap heeft daar waarschijnlijk weinig mee te maken. Want als het over zakelijke aspecten gaat, is vriendschap geen prioriteit."

Lees de volledige vijf vragen aan Patrick Turcq in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 20 april.

Lees meer over:

Onze partners