Van Himst: ‘Mulder was even goed als Van Basten’

© Belga

Wie zou je als trainer het liefst in je ploeg hebben gehad, Jef Mermans of Jan Mulder? Die vraag legde Gille Van Binst voor aan Anderlechticoon Paul Van Himst tijdens een uitgebreid interview voor Sport/Voetbalmagazine.

Paul Van Himst: “Dat is een moeilijke. Je moet dat aan Jef Jurion of Pierre Hanon vragen, die hebben nog met de twee gespeeld. Ik persoonlijk zou toch voor Jan kiezen. Volgens mij was hij even goed als Marco van Basten later.”

Van Himst legt uit waarom: “Hij had alles wat een moderne midvoor moest hebben. Een gemakkelijke jongen om mee te werken als trainer was hij zeker niet. Hij kon zich voor een match aan het minste ergeren. De kousen waren te strak bijvoorbeeld, de broeken waren te kort of te lang, de muziek die in het stadion werd gespeeld voor een wedstrijd trok op niets, enzovoort. Hij is het eens afgetrapt omdat hij weigerde zijn kousen op te trekken voor de groepsfoto in het begin van het nieuwe seizoen. ‘Het is hier geen kleuterschool!’, riep hij naar de nochtans strenge George Kessler.”

(gille van binst)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content