Vanderhaeghe: 'Ik kan niet ontkennen dat hij ook wel eens op tijd is'

30/03/16 om 00:00 - Bijgewerkt om 00:00

Bij KV Oostende is de goede mix van Afrikaans en Belgisch talent één van de redenen voor het behalen van play-off 1. Al is op tijd komen soms een probleem. "Toch is het een Belg die nog te laat komt", onthult Yves Vanderhaeghe in Sport/Voetbalmagazine.

Vanderhaeghe: 'Ik kan niet ontkennen dat hij ook wel eens op tijd is'

Yves Vanderhaeghe is van mening dat je niet constant met de zweep moet klaarstaan als coach. © BELGAIMAGE

Naast het feit dat er veel (en luide) muziek gespeeld wordt in de kleedkamer van KVO -met Didier Ovono als mixmaster van dienst- vraagt de samenwerking tussen Afrikanen en Belgen soms nog wat aanpassing. Op tijd komen bijvoorbeeld. Speler Michiel Jonckheere en trainer Yves Vanderhaeghe geven toelichting...

Jonckheere: "In principe valt dat goed mee. Vorig seizoen was het erger, moet ik zeggen. Die mannen doen dat niet bewust, denk ik. Ze zijn wat meer relaxed en houden dan de tijd niet zo in het oog. Als ik er om twee uur moet zijn, zal ik er al om halftwee zijn. Zij zeggen: twee voor twee is ook oké. Meestal zijn ze er dan. Het gebeurt wel eens dat er iemand te laat is. Maar het is niet storend."

Het vergt wat meer moeite en geduld van een trainer om die discipline er bij sommige Afrikanen in te krijgen, ontkent Yves Vanderhaeghe niet. Vanderhaeghe: "Maar het is toch nog een Belg die te laat komt." Een Belg met Afrikaanse roots weliswaar: Jordan Lukaku.

Vanderhaeghe: "Inderdaad. Die komt zowat altijd een minuut of twee te laat, met een hele mooie witte glimlach, alsof hij het met opzet doet. Ik zei het hem al duizend keer! Al kan ik niet ontkennen dat hij ook wel eens op tijd is. Misschien moet ik mijn programma aanpassen en hem een kwartier vroeger dan de anderen laten komen. Maar op het moment dat alles goed gaat, moet je niet te veel de zweep hanteren, vind ik. Voor de rest is er wel eens iemand die te laat komt door een platte band, maar dat zijn dingen die gebeuren hé. Al is het mij nog nooit overkomen. Blijkbaar ben ik bij de gelukkigen."

(Christian Vandenabeele)

Lees de volledige reportage over KV Oostende in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 maart.

Onze partners