Radja ontkent én dient zelf klacht in

Radja ontkent én dient zelf klacht in

Radja Nainggolan reageert op de berichten dat hij dronken achter het stuur zou gezeten hebben. "Ze zeggen dat ze me tegen hebben gehouden terwijl ik aan het rijden was. Dat zijn dikke leugens", laat Il Ninja telefonisch weten aan VTM NIEUWS.

Extra maatregelen voor match Anderlecht

Extra maatregelen voor match Anderlecht

Er komen dan toch extra maatregelen voor de Europese match van Anderlecht tegen Manchester United morgenavond in het Constant Vanden Stockstadion. Die beslissing komt er nadat er gisteravond drie explosies plaatsvonden aan de spelersbus van Dortmund Borussia.

Twitter lacht om borstbeeld Ronaldo

Twitter lacht om borstbeeld Ronaldo

De luchthaven van Madeira heet voortaan Christiano Ronaldo Airport. De naamsverandering werd feestelijk ingehuldigd door de Portugese voetballer Christiano Ronaldo zelf. Ter ere van de switch, werd ook een borstbeeld gemaakt van de speler. Al vindt niet iedereen de gelijkenis even treffend.

Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken

Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken

Bondscoach Roberto Martinez zat met gemengde gevoelens nadat België pas in de slotfase dankzij een heerlijke volley van Romelu Lukaku ontsnapt was aan een blamage tegen Griekenland. "Ik ben teleurgesteld met onze prestatie", bekende de bondsco ach na de wedstrijd. "We hebben de Grieken laten doen wat ze wilden doen. " "Je moet zorgen dat je geen tegendoelpunt slikt. Het tempo was te laag en daar speelde de slechte staat van het veld dan weer een hoofdrol in. Griekenland is met een plan naar Brussel gekomen en heeft dat perfect uitgevoerd: één kans afdwingen en ook scoren.

Steven Martens wordt directeur FIFA

Steven Martens wordt directeur FIFA

Steven Martens, de ex-CEO van de Belgische voetbalbond, wordt op 1 mei de nieuwe directeur van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan VTM NIEUWS. Hij zal zij aan zij werken met Marco van Basten, die bij de FIFA instaat voor de sporttechnische en -tactische ontwikkeling van het spelletje.

Geen Eden Hazard tegen Griekenland

Geen Eden Hazard tegen Griekenland

Eden Hazard heeft geblesseerd moeten afhaken voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland. Dat bevestigde bondscoach Roberto Martinez na afloop van de eerste training in Tubeke.

Senseball helpt bij voetbaltechniek

Senseball helpt bij voetbaltechniek

Imke Courtois leert een nieuwe generatie meisjes voetballen aan de hand van de Senseball, een voetbal aan een touw. De Senseball is niet nieuw, hij wordt al gebruikt bij de trainingen van Europese topclubs, maar Imke Courtois wil de Senseball promoten. Volgens Imke Courtois is de Senseball zo goed omdat de traptechniek van zowel de linker- als rechtervoet verbetert kan worden. "Maar ook omdat je veel aandacht moet gebruiken en het overzicht moet behouden over de ruimte waarin je beweegt", aldus Courtois.

Directeur Beerschot Wilrijk overleden na ongeval

Directeur Beerschot Wilrijk overleden na ongeval

Marc Steenackers, de algemeen directeur van KFCO Beerschot Wilrijk, is deze ochtend verongelukt in een auto-ongeluk. Hij botste met zijn wagen op een werfvoertuig aan de Atomiumlaan in Wilrijk en overleefde de klap niet. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

Vanden Borre gaat in Congo voetballen

Vanden Borre gaat in Congo voetballen

Anthony Vanden Borre, van wie het contract met Sporting Anderlecht maandag afliep, gaat bij het Congolese TP Mazembe zal voetballen. De 26-jarige verdediger kondigde twee maanden geleden zijn afscheid aan, maar keert daar nu al op terug.

Zwarte voetballers krijgen meer kaarten

Zwarte voetballers krijgen meer kaarten

Zwart-Afrikaanse voetballers hebben in de Jupiler Pro League twee keer meer kans om een gele of rode kaart te krijgen dan blanke voetballers. Dat blijkt uit een studie van professor sportsociologie Jeroen Scheerder en onderzoeksstudent Joris Corthouts van de KU Leuven. Daarnaast stelt Scheerder vast dat zwart-Afrikaanse voetballers oververtegenwoordigd zijn in het voetbal. "25 procent van de voetballers in eerste klasse is van zwart-Afrikaanse origine, in de samenleving is dat slechts 2 procent", legt hij uit aan VTM NIEUWS.

Storm houdt Buffalo-fans uit Tottenham

Storm houdt Buffalo-fans uit Tottenham

Zo'n vijfhonderd supporters van KAA Gent zitten vast in Calais. Door het stormweer op de Noordzee kunnen ze niet vertrekken naar Groot-Brittannië, voor de Europa League wedstrijd tegen Tottenham. En de kans is klein dat de ferry vandaag nog zal uitvaren.

Broos: "Ik kreeg paar serieuze aanzoeken"

Broos: "Ik kreeg paar serieuze aanzoeken"

Trainer Hugo Broos is vanmorgen terug in het land nadat hij de Africa Cup won met Kameroen. In het Afrikaanse land is hij een ware volksheld. "Ik kreeg zelfs een paar serieuze huwelijksaanzoeken", zegt hij. Broos werd vanmorgen opgewacht door zijn familie op de luchthaven van Zaventem. De trainer is nog steeds zwaar onder de indruk van zijn heldenonthaal in Kameroen. "Het is verwonderlijk om te zien wat dat teweegbrengt in dat land. We reden drie uur lang door een uitzinnige massa." En voetbal is duidelijk niet enkel een mannensport in Kameroen.

"Beloning voor mijn 2,5 jaar in België"

"Beloning voor mijn 2,5 jaar in België"

José Izquierdo kon zijn geluk niet op toen hij de Gouden Schoen 2016 had gewonnen. "Dit is de beloning voor mijn 2,5 jaar in België", zei de Colombiaanse Club Brugge-speler. "Ik was nerveus maar wist dat ik veel kans maakte. Waarom hij zelf denkt dat hij gewonnen is? "Ik heb alles gewonnen: beker, titel en Supercup". Izquierdo is zijn ploegmaats en de hele club dan ook "ontzettend dankbaar". Of hij plannen heeft voor een toptransfer door deze bekroning, wil hij niet kwijt. "Op dit moment speel ik bij Brugge en denk ik alleen maar aan de volgende titel."

Gent-supporters kamperen voor ticket

Gent-supporters kamperen voor ticket

Bij AA Gent was er vanmorgen een echte stormloop op de laatste kaartje BEELD voor de Europa League wedstrijd binnen drie weken tegen Tottenham, in het legendarische Wembleystadion. Gent had van Tottenham 1000 extra kaartjes gekregen, en daarvoor stonden supporters lang in de rij. Een vijftigtal supporters heeft zelfs aan het stadion gekampeerd.

Omdat het stadion van Tottenham verbouwd wordt, spelen ze hun Europese wedstrijden in het legendarische Wembley. En dat wil niemand gemist hebben. Iedereen die stond aan te schuiven heeft intussen een kaartje kunnen kopen.

Ghelamco graaft al aan Eurostadion

Ghelamco graaft al aan Eurostadion

Het gemeentebestuur van Grimbergen zette de bouw van het Eurostadion gisteren weer op de helling, door een buurtweg die over Parking C loopt, niet te willen afschaffen. Bouwheer Ghelamco trok vandaag onaangekondigd met een kraan naar Parking C, om de buurtweg uit te graven.

Ghelamco blijft geloven in het Eurostadion

Ghelamco blijft geloven in het Eurostadion

Bouwheer Ghelamco blijft geloven dat het Eurostadion er zal staan tegen het EK Voetbal in 2020. Gisteren heeft de gemeenteraad van Grimbergen geen meerderheid gevonden voor de afschaffing van de buurtweg op parking C. Dat is noodzakelijk voor de bouw van het Eurostadion.

Broertjes willen handtekeningen van Messi en co

Broertjes willen handtekeningen van Messi en co

Prachtige beelden vanop de luchthaven van Glasgow. Twee broertjes waren na de wedstrijd van Barcelona tegen Celtic op handtekeningenjacht.

De sterren van Barcelona waren hun doelwit. Dolgelukkig waren ze dan ook als die allemaal toehapten.

7 op 10 voetballers niet tevreden over Belgische refs

7 op 10 voetballers niet tevreden over Belgische refs

Zeven op tien voetballers is niet te spreken over het niveau van de scheidsrechters in de Jupiler Pro League, de Belgische eerste klasse. Dat blijkt uit een enquête die het Nieuwsblad afnam bij de voetballers in die divisie. De rondvraag kwam er na de kritiek die de afgelopen weken steeds luider klonk.