Voetbalwedstrijden afgelast door sneeuw

Voetbalwedstrijden afgelast door sneeuw

De sneeuw gooit roet in het eten van voetbalwedstrijden die vandaag op het programma staan. Wedstrijden van jeugd tot en met eerste provinciale klasse worden afgelast in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. Club Brugge onderzoekt of het straks om 14.30 uur wel tegen Lokeren kan spelen.

Kritiek op grotere pinten bij Antwerp

Kritiek op grotere pinten bij Antwerp

Voetbalclub Antwerp verkoopt vanaf dit weekend in het stadion bier in bekers van 33 centiliter, in plaats van 25. Volgens de club is dat gewoon gemakkelijker: dan moeten supporters niet zo vaak over en weer naar de toog lopen. Maar die uitleg houdt geen steek, zeggen specialisten. Supporters gaan er alleen nog meer door drinken. De supporters van Antwerp staan bekend om hun fantastische sfeer maar zijn ook berucht, onder meer om hun drankgebruik. Gemiddeld verzetten ze vijf drankjes per wedstrijd, zeggen officieuze cijfers, het dubbele van andere clubs.

Voetbal Vlaanderen stelt zichzelf voor

Voetbal Vlaanderen stelt zichzelf voor

Voetbal Vlaanderen heeft zichzelf voorgesteld met een groot evenement. Voetbal Vlaanderen is de overkoepeling van de verschillende bonden, zoals die van het vrouwenvoetbal, de liefhebbers, senioren en het minivoetbal. Ze bestaan al sinds begin dit jaar maar nu hebben ze zich dus officieel voorgesteld. Want samenwerken is veel efficiënter én goedkoper. Met een nieuw wereldrecord was het een geslaagd begin voor Voetbal Vlaanderen. 1.524 mensen jongleerden tegelijk met een voetbal.

Drinken spelers Club Brugge genoeg?

Drinken spelers Club Brugge genoeg?

Wetenschappers van de Universiteit van Gent meten of de voetballers van Club Brugge wel voldoende drinken in deze hitte. Bij een intensieve training kan een sporter namelijk per uur meer dan drie liter zweet verliezen.

AA Gent stelt Kroaat Andijasevic voor

AA Gent stelt Kroaat Andijasevic voor

AA Gent heeft haar nieuwe recordtransfer, middenvelder Franko Andrijasevic, voorgesteld. De Kroaat zou zo'n vier miljoen euro kosten. Gent breekt daarmee voor de vierde keer in nauwelijks vijf maanden haar transferrecord.

Bölöni is de nieuwe trainer van Antwerp

Bölöni is de nieuwe trainer van Antwerp

Antwerp kiest voor Laszlo Bölöni als hoofdcoach. De 64-jarige Roemeen werd in 2009 kampioen met Standard, maar zat sinds 2015 zonder werk. Hij tekent een contract voor twee seizoenen op de Bosuil.

Radja ontkent én dient zelf klacht in

Radja ontkent én dient zelf klacht in

Radja Nainggolan reageert op de berichten dat hij dronken achter het stuur zou gezeten hebben. "Ze zeggen dat ze me tegen hebben gehouden terwijl ik aan het rijden was. Dat zijn dikke leugens", laat Il Ninja telefonisch weten aan VTM NIEUWS.

Twitter lacht om borstbeeld Ronaldo

Twitter lacht om borstbeeld Ronaldo

De luchthaven van Madeira heet voortaan Christiano Ronaldo Airport. De naamsverandering werd feestelijk ingehuldigd door de Portugese voetballer Christiano Ronaldo zelf. Ter ere van de switch, werd ook een borstbeeld gemaakt van de speler. Al vindt niet iedereen de gelijkenis even treffend.

Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken

Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken

Bondscoach Roberto Martinez zat met gemengde gevoelens nadat België pas in de slotfase dankzij een heerlijke volley van Romelu Lukaku ontsnapt was aan een blamage tegen Griekenland. "Ik ben teleurgesteld met onze prestatie", bekende de bondsco ach na de wedstrijd. "We hebben de Grieken laten doen wat ze wilden doen. " "Je moet zorgen dat je geen tegendoelpunt slikt. Het tempo was te laag en daar speelde de slechte staat van het veld dan weer een hoofdrol in. Griekenland is met een plan naar Brussel gekomen en heeft dat perfect uitgevoerd: één kans afdwingen en ook scoren.

Steven Martens wordt directeur FIFA

Steven Martens wordt directeur FIFA

Steven Martens, de ex-CEO van de Belgische voetbalbond, wordt op 1 mei de nieuwe directeur van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan VTM NIEUWS. Hij zal zij aan zij werken met Marco van Basten, die bij de FIFA instaat voor de sporttechnische en -tactische ontwikkeling van het spelletje.

Geen Eden Hazard tegen Griekenland

Geen Eden Hazard tegen Griekenland

Eden Hazard heeft geblesseerd moeten afhaken voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland. Dat bevestigde bondscoach Roberto Martinez na afloop van de eerste training in Tubeke.

Senseball helpt bij voetbaltechniek

Senseball helpt bij voetbaltechniek

Imke Courtois leert een nieuwe generatie meisjes voetballen aan de hand van de Senseball, een voetbal aan een touw. De Senseball is niet nieuw, hij wordt al gebruikt bij de trainingen van Europese topclubs, maar Imke Courtois wil de Senseball promoten. Volgens Imke Courtois is de Senseball zo goed omdat de traptechniek van zowel de linker- als rechtervoet verbetert kan worden. "Maar ook omdat je veel aandacht moet gebruiken en het overzicht moet behouden over de ruimte waarin je beweegt", aldus Courtois.

Directeur Beerschot Wilrijk overleden na ongeval

Directeur Beerschot Wilrijk overleden na ongeval

Marc Steenackers, de algemeen directeur van KFCO Beerschot Wilrijk, is deze ochtend verongelukt in een auto-ongeluk. Hij botste met zijn wagen op een werfvoertuig aan de Atomiumlaan in Wilrijk en overleefde de klap niet. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

Zwarte voetballers krijgen meer kaarten

Zwarte voetballers krijgen meer kaarten

Zwart-Afrikaanse voetballers hebben in de Jupiler Pro League twee keer meer kans om een gele of rode kaart te krijgen dan blanke voetballers. Dat blijkt uit een studie van professor sportsociologie Jeroen Scheerder en onderzoeksstudent Joris Corthouts van de KU Leuven. Daarnaast stelt Scheerder vast dat zwart-Afrikaanse voetballers oververtegenwoordigd zijn in het voetbal. "25 procent van de voetballers in eerste klasse is van zwart-Afrikaanse origine, in de samenleving is dat slechts 2 procent", legt hij uit aan VTM NIEUWS.

Vanden Borre gaat in Congo voetballen

Vanden Borre gaat in Congo voetballen

Anthony Vanden Borre, van wie het contract met Sporting Anderlecht maandag afliep, gaat bij het Congolese TP Mazembe zal voetballen. De 26-jarige verdediger kondigde twee maanden geleden zijn afscheid aan, maar keert daar nu al op terug.