Waarom Oostende aanvoerder Siani verkocht

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

KV Oostende duwde zijn kapitein naar de Bosuil.

Een overgang van Antonio Milic naar Anderlecht – vanaf maart de nieuwe speeltuin van Marc Coucke – lag te gevoelig en vond ook de Pro League geen goed idee, maar het vertrek van Sébastien Siani (om en bij de 400.000 euro) is geen verrassing. De Kameroener (31), sinds 2013 in Oostende, droomde na winst in de Afrika Cup van een transfer – zijn laatste grote kans – en voelde begin februari dat de club bereid was om mee te werken. Siani had contacten met Al-Jazira en hoorde wat hij daar kon verdienen, maar was teleurgesteld toen de twee clubs niet tot vergelijk kwamen wat de transfersom betrof.

KVO probeerde Siani te paaien met een loonsverhoging, maar een stijging van 50 procent vond de Kameroener onvoldoende en hij weigerde te tekenen. Belangstelling voor de controlerende middenvelder was er voldoende. Naast Al-Jazira meldden zich nog twee Turkse clubs én een team uit de MLS. Ook het Franse Toulouse zou nog polsen. Niet verrassend, Luc Devroe noemde hem ‘op zijn positie top drie in België, na Dendoncker en Tielemans‘. Hij moest, zo vond de technisch directeur ‘zeker niet onderdoen voor Trebel of Vormer‘.

Dat Siani nu bij Antwerp zit, voor veel minder dan het oorspronkelijk gevraagde bedrag, heeft te maken met de nieuwe situatie van KVO én het mindere seizoen. In december viel de beslissing: de kapitein moest weg. Hem werd intern verweten een slechte invloed te hebben op de andere Afrikaanse spelers.

Coucke vatte het op Transfer Deadline Day diplomatisch samen. ‘Vertrek van onze kapitein, toe aan een nieuwe uitdaging, die we bedanken om samen zo gegroeid te zijn.’ De kustclub plukte in Moeskroen Aristote Nkaka (21, contract tot 2022) weg, een verdedigende middenvelder/centrale verdediger die vorig seizoen door Glen De Boeck in het eerste elftal werd gedropt, onder Mircea Rednic bleef staan en door Johan Walem voor de nationale beloften werd geselecteerd. Jong en Belgisch en met wat meeval, zoals LandryDimata, uiterst verkoopbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content