Waasland-Beveren: goed voetbal, geen resultaten

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Coach Stijn Vreven hoopt dat aanwinst Ronnie Schwartz het broodnodige killerinstinct in zijn elftal krijgt.

Frustrerend, de manier waarop Waasland-Beveren al enkele weken goed voetbal brengt, maar toch voorlaatste staat met amper 2 op 15. Dit weekend tegen KV Oostende was het weer van dattum: blunder van doelman Goblet in minuut drie en rode kaart voor aanvoerder Seck in minuut dertig. “En toch zag ik een ploeg die goed voetbal bracht, die de tactische richtlijnen opvolgde en vechtlust toonde. Ik kan mijn spelers echt niets verwijten”, aldus trainer Stijn Vreven.

Door te slaan en zalven, zo probeert Vreven de individuele foutjes er toch uit te krijgen. “We moeten vooral meer leepheid tonen”, weet hij. “Als ik de spelers van Mechelen zag tegen ons: die gingen meteen liggen in de zestien, mijn spelers proberen dan recht te blijven. In die zin is de komst van Ronnie Schwartz cruciaal. Hij brengt agressiviteit en killerinstinct in ons aanvallend compartiment.”

Een andere nieuwkomer, Aleksandar Boljevic (overgekomen van PSV), speelde tegen KVO zijn eerste volledige wedstrijd. Vreven ziet in de 20-jarige Montenegrijnse flankaanvaller een onmiddellijke versterking: “Zijn uitvoering staat nog niet op punt, maar ook hij brengt iets wat niemand anders in mijn kern heeft: diepgang en beweging zonder bal. Met hen erbij heb ik voorin meer wisselmogelijkheden, dat was vorig seizoen een probleem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content