Waasland-Beveren wint bij Westerlo: 1-2

Waasland-Beveren heeft de 18e speeldag van de Jupiler League competitie geopend met een 1-2 zege in Westerlo. Waasland-Beveren neemt afstand van de andere staartploegen.

Bij de rust was het 1-1 gelijk. Jean Romaric Koffi opende de score voor Westerlo in de 12e minuut. In de 41e trapte David Destorme de gelijkmaker tegen de netten en tien minuten voor tijd haalde Renaud Emond de volle buit binnen voor de bezoekers.

Bij Westerlo maakte Frédéric Gounongbe na twee maanden blessureleed zijn wederopreden. De spits, die lange tijd de topschuttersstand aanvoerde, mocht in de 68e minuut komen opdraven.

Waasland-Beveren klimt in de stand van de 13e naar de elfde plaats op. De club heeft nu zeven punten voor op hekkensluiters Lierse en Cercle Brugge. Westerlo is tiende, met één puntje meer dan Waasland-Beveren.