Wedstrijd Eendracht Aalst gestaakt wegens racistische spreekkoren

De wedstrijd in derde klasse A tussen Eendracht Aalst en Bornem werd vrijdagavond drie minuten voor tijd wegens racistische spreekkoren afgebroken. Bornem leidde op dat moment met 2-4. Eerder al had de scheidsrechter de wedstrijd een kwartier stilgelegd.

Bij de rust was er nog geen vuiltje aan de lucht in het carnaval vierende Aalst. De thuisploeg stond dan ook 2-0 voor. Kort na rust keerde Bornem de situatie helemaal om. Het werd 2-3. Toen de scheidsrechter Bornem een strafschop toekende en een speler van Aalst met rood uitsloot, was het hek van de dam. Vooral een lijnrechter met een donkere huidskleur moest het bij het thuispubliek ontgelden.

De wedstrijd werd eerst nog een kwartier stilgelegd. Ook na die pauze bleken de gemoederen niet te bedaren en besliste de scheidsrechter om in de 87e minuut de wedstrijd definitief te staken. Aalst is vijfde in derde klasse A, op drie punten van leider Dender. Bornem staat op de dertiende plaats.