Yacouba Sylla moet bij KV Mechelen voor meer bezieling zorgen

© belgaimage

De 27-jarige aanvoerder van Mali kwam voor ongeveer 750.000 euro over van Rennes én moet de leider worden van het middenveld in de komende degradatiestrijd.

Meermaals richtte coach Aleksandar Jankovic tegen Zulte Waregem de handen voor het gezicht. Want in de eerste helft speelde Ahmed El Messaoudi (22) als controlerende middenvelder de bal lateraal of achteruit, terwijl het de bedoeling was dat Malinwa voluit voor de (broodnodige) driepunter zou gaan.

‘Het klopt dat ik hier helemaal niet mee gediend was’, verklaarde de ontgoochelde Servische trainer. ‘We waren slecht, niet precies genoeg in de opbouw en speelden zonder autoriteit. Vandaar dat ik moest overschakelen naar een alternatief. Na amper twee of drie groepstrainingen was het niet de bedoeling om Yacouba Sylla al een helft te laten spelen.

‘Maar tijdens zijn invalbeurt zag je meteen dat bij goede spelers met mentaliteit de kwaliteit altijd komt bovendrijven. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn kracht en routine voor direct rendement zal zorgen. Yacouba ontwikkelde een goed tempo én een positieve oriëntatie van ons spel, bracht gezonde agressiviteit in de duels. Noodzakelijk om in eerste klasse te blijven.’

De investeringsgroep die eerder al 7,5 miljoen euro in KV Mechelen pompte, zorgde alweer voor een stevige financiële inspanning door ongeveer 750.000 euro neer te tellen voor Sylla. De 34-voudige international, ex-Aston Villa en Panathinaikos, verkoos KV Mechelen (tot 2021) boven Standard en Legia Warschau.

Hij moet voor meer bezieling en strijdvaardigheid zorgen. ‘Maar ook voor het vaak ontbrekende leiderschap’, weet sportief directeur Rik Vande Velde. ‘Hij kan fungeren als lage spelverdeler. Want Yacouba durft de bal op te vragen, probeert altijd aanspeelbaar te zijn, beschikt over een zuivere inspeelpass, zorgt voor kracht, een goed positiespel en rust aan de bal. Voor ons team is hij momenteel altijd een meerwaarde.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content