Zijn er donderdag plots vier titelkandidaten?

© BELGA

Leider Club Brugge en achtervolger RSC Anderlecht hebben op de vierde speeldag in play-off 1 lastige uitwedstrijden voor de boeg.

Club Brugge kon zondagavond in het Constant Vanden Stockstadion van Anderlecht een belangrijke stap richting eerste titel sinds 2005 zetten, maar Blauw-zwart ging met 1-0 onderuit en zag de concurrent uit Brussel daardoor tot op 1 punt naderen.

Rechtstreekse duels

Nu gaat het snel, want de vierde speeldag wordt al op dinsdag, woensdag en donderdag afgewerkt. Bij een nieuwe nederlaag woensdagavond op het veld van Racing Genk (20.30 uur), voorlopig vierde in de stand, kan de ploeg van Michel Preud’homme de leidersplaats zelfs kwijtspelen.

Anderlecht moet dan donderdagavond (20.30 uur) wel de drie punten veroveren in de Ghelamco Arena van landskampioen AA Gent. De Buffalo’s knoopten na een 1 op 6 vrijdagavond opnieuw aan met de zege, thuis tegen Oostende (2-0). Als de jongens van Hein Vanhaezebrouck de scalp van Anderlecht pakken, komen ze naast de recordkampioen op de tweede plaats.

Wat kan Genk nog?

Met een zege tegen Club Brugge zou Racing Genk opnieuw in het spoor van de top drie komen, op vijf punten van leider Club Brugge en met nog zes speeldagen (18 punten) te gaan.

Volgens redacteur Peter T’Kint van Sport/Voetbalmagazine zal Genk zich sowieso nog mengen in het titeldebat. ‘Sinds Nieuwjaar heeft Genk amper verloren. Ze deden de nodige aanpassingen, met vooral Karelis en Samata als bijkomende offensieve troeven. Ze halen in play-off 1 zes op negen en zonder die flater van doelman Bizot hadden ze ook al punten gepakt tegen Anderlecht. Ze moeten nu thuis tegen Club, een match die ze eind februari nog met 3-2 wonnen.’

Bijrol

KV Oostende opent de vierde speeldag dinsdag (20.30 uur) al met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. De kustploeg sprokkelde in de voorbije drie wedstrijden geen enkel punt en wordt bij een nieuwe nederlaag tegen Essevee zesde en laatste in de titelpoule. Voor beide ploegen lijkt hoe dan ook alleen nog een bijrol weggelegd. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content