Zulte Waregem rijgt clubrecords aan elkaar

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Zulte Waregem won afgelopen zaterdag zijn vijfde wedstrijd op rij, een unicum in de eersteklassegeschiedenis van de fusieclub.

Het playoff 2-niveau van fysiek/mentaal uitgebluste teams steekt schril af met de ambitie en de honger van het zeer offensieve Zulte Waregem. Het leverde al een karrenvracht aan goals, mede dankzij topschutter Hamdi Harbaoui, maar ook veel punten op.

Vorige week verbeterden de mannen van Francky Dury al het clubrecord qua aantal doelpunten over 3 matchen – 12 stuks -, en daar voegden ze vorige zaterdag in Mouscron nog 2 bij, in één minuut zelfs.

Goed voor de 5e opeenvolgende overwinning (1-2), de langste zegereeks voor Zulte Waregem sinds de club in 2005/06 naar de hoogste klasse promoveerde.

Zelfs met beker/Europese matchen inbegrepen bleef Essevee tot voor vorig weekend steken op 4 overwinningen op rij. In september 2016 met 3 competitiezeges (tegen Mouscron, KV Kortrijk en KV Mechelen) en bekerwinst op Cappellen. In november 2013 met 2 overwinningen in de competitie (tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen), tussen 2 zeges in de Europa League (op Maribor en op Wigan).

Even opvallend is de balans van de jongste 10 wedstrijden (de laatste 4 in de reguliere competitie en de eerste matchen van play-off 2): ook een clubrecord met liefst 25 op 30. Alleen tegen Anderlecht (1-3 verlies) en tegen OH Leuven (2-2) liet Zulte Waregem punten liggen, naast 8 overwinningen.

Opmerkelijk is ook dat Essevee tegen Mouscron al voor de 16e keer op rij (sinds de eerste match na de winterstop) kon scoren. Dat is evenwel nog geen record, want de fusieploeg zette in het verleden al reeksen van 17 (2012/13), 18 (2005/06) en 20 wedstrijden (2013/14) neer waarin het telkens minstens één doelpunt maakte.

Als Harbaoui en co echter in de laatste vier PO2-duels scoren, en daarna ook in de POII-finale, dan kunnen ze ook dat clubrecord dit seizoen nog scherper stellen.

Weliswaar dus deels neergezet in een nacompetitie zonder veel belang – voor andere teams dan toch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content