Zulte Waregem zet inhaalrace verder in Oostende: 1-3

Na een mislukt begin van de competitie in de Jupiler Pro League is Zulte Waregem aan een inhaalrace bezig. Het won op Oostende met 1-3, en is (tijdelijk, want met een wedstrijd meergespeeld?) van de laatste plaats in de rangschikking af

Het was thuisploeg KV Oostende die eerst scoorde in deze wedstrijd van de vijftiende speeldag.

Op een hoekschop van Wilmet dook centrale verdediger Brillant de openingstreffer tegen de netten. De reactie van het team van Francky Dury liet niet op zich wachten. N’Diaye, eveneens na een corner, kopte het leer voorbij doelman Ovono.

Zes minuten na de pauze was de kustploeg op achtervolgen aangewezen. Linksachter Verboom kapte naar binnen en besloot met rechts in de verste hoek.

Afgekeurd

In de 65e minuut redde Essevee-doelman Bossut op een trap van Berrier. In de rebound scoorde Coulibaly, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Met D’Haene mocht in de 81e minuut een vierde verdediger juichen. Zijn kopbal legde de wedstrijd in zijn beslissende plooi.

Zulte Waregem, dat vorige week won van Genk, behaalde zo zijn derde zege van het seizoen.

In de stand doet Essevee een goede zaak. Zulte Waregem springt voorlopig over Lierse en Cercle Brugge (alle twee 12 punten) naar de 14e plaats.

Wat het puntenaantal (13) van Zulte Waregem betreft: het stopgezette duel bij Standard (1-2) is nog niet verrekend, en zal de West-Vlamingen allicht een forfaitwinst opleveren.