De Ketele en De Pauw domineren nieuwe Six Day Series

© BELGAIMAGE
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Met alleen nog de finale in Mallorca op de kalender lijken Kenny De Ketele en Moreno De Pauw af te stevenen op de eindwinst van de eerste Six Day Series.

Die Six Day Series werd in oktober gelanceerd door de Madison Sports Group, een Engelse promotor van wielerevents. Het omvat vier zesdaagsen: die van Londen (november), Amsterdam (december), Berlijn en Kopenhagen (januari), plus een finale op 17 maart op Mallorca. Daar zullen de top twaalf teams van de vier manches starten en zullen de eerste ‘Six Day Series Champions’ gekroond worden. Die strijken 15.000 euro op.

Het nieuwe regelmatigheidscriterium, met vaste koppels van dezelfde nationaliteit en een aparte sprintcompetitie voor mannen, moest het zesdaagsecircuit nieuw leven inblazen. Er werd een contract afgesloten met Eurosport, dat de vier zesdaagsen rechtstreeks uitzond, opgeluisterd met on bike-camerabeelden en livegegevens (snelheid, hartslag renners, trapcadans…), plus ook liveberichtgeving op sociale media. Het doel is om de Six Day Series in 2017/18 nog uit te breiden. Vraag is of de zesdaagse van Gent daarvoor zal openstaan – voor de jongste editie hield organisator Golazo de boot nog af.

Veel wegtoppers heeft de Six Day Series niet gelokt. Het waren veelal de vaste zesdaagserenners die de dienst uitmaakten, zoals het Belgische duo Kenny De Ketele/Moreno De Pauw. Zij wonnen de eerste twee manches in Londen en Amsterdam, en werden tweede in Berlijn (na Yoeri Havik/Wim Stroetinga) en vorige week in Kopenhagen (na Lasse Norman/Michael Morkov). Met een grote voorsprong trekken De Ketele en De Pauw in maart naar de finale op Mallorca. Sowieso mogen de twee Oost-Vlamingen, zoals ook vorig jaar, zich het beste duo van het héle zesdaagseseizoen noemen, met nog een tweede plaats in Gent (na Mark Cavendish/Bradley Wiggins), en een vierde in Rotterdam (na Roger Kluge/Christian Grasmann). De Ketele eindigde met een (zieke) Grassman ook nog als vierde in de six van Bremen, waar Iljo Keisse en Marcel Kalz wonnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content