Hartproblemen dwingen wielrenner Olivier Kaisen tot stoppen

© Belga

Olivier Kaisen (Lotto-Belisol) moet op 30-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten. De langst dienende renner in Lotto-loondienst kampt met hartproblemen.

Wielrenner Olivier Kaisen (Lotto-Belisol) moet op 30-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten. De langst dienende renner in Lotto-loondienst kampt met hartproblemen. ‘Hoe hard dit ook aankomt, verder koersen is geen optie’.

‘Bij het jaarlijks verplicht cardiologisch onderzoek van Olivier half november hadden wij een afwijking van het hartritme vastgesteld. Verder onderzoek door hartspecialisten dokter Demanez en professor Heidbuchel maakte duidelijk dat dit geen belemmering was voor topsport’, zegt ploegarts Jan Mathieu in het communiqué.

Eind januari moest Kaisen nog opgeven in de vierde etappe van de Tour Down Under. Toen bleek al dat hij zich al een tijdje niet lekker voelde. ‘Toen Olivier in de Tour Down Under opnieuw hinder kreeg – van een andere aard dan voorheen vastgesteld – is ook dat probleem verder onderzocht en geanalyseerd. De resultaten en conclusies lieten er geen twijfel over bestaan: verder koersen is geen optie, was de harde conclusie’.

‘Nooit gedacht dat iemand anders zou beslissen over mijn carrière’‘Ik had het uiteraard liever anders gezien, maar verder fietsen is geen optie,’ reageert Kaisen. ‘Ik had graag nog enkele jaren gekoerst, maar ik moet luisteren naar mijn lichaam en het besluit van de dokters respecteren, hoe hard dit ook aankomt. Ik had nooit gedacht dat iemand anders in mijn plaats zou beslissen over het einde van mijn carrière.’

‘Momenteel ben ik veel thuis met mijn vrouw en mijn zoontje Jussi. Ik krijg veel steun vanuit de ploeg, van vrienden en familie, maar voel me toch een beetje verloren. Er zijn nog ergere dingen in het leven, maar het wielrennen is toch meer dan 20 jaar van míjn leven geweest. Ik heb er nog geen idee van hoe mijn toekomst er uit ziet, ik ben pas enkele dagen op de hoogte en wil alles een beetje laten bezinken’.

Gewaardeerd

Kaisen, die in 2005 profrenner werd bij RAGT Semences, ontpopte zich in meer dan acht jaar lang tot een sterk gewaardeerd helper voor de verschillende kopmannen van de Belgische wielerformatie.

In 2007 schreef hij de GP Gerrie Knetemann op zijn palmares en twee jaar later was hij de beste in de vijfde etappe van de Ronde van Turkije. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content