Michal Kwiatkowski wint WK wielrennen in Ponferrada

De Pool Michal Kwiatkowski heeft in het Spaanse Ponferrada de wereldtitel veroverd. De Australische Simon Gerrans volgde als tweede, voor de Spaanse Alejandro Valverde. Greg Van Avermaet werd de eerste Belg op de vijfde plaats.

Bij het Wereldkampioenschap wielrennen in het Spaanse Ponferrada heeft de Pool Michal Kwiatkowski de wereldtitel verovert.

Na een koers over 254,8 kilometer had de renner van Omega Pharma-Quick.Step enkele seconden voorsprong op de Australiër Simon Gerrans. Die won de sprint voor de tweede plaats voor de Spanjaard Alejandro Valverde.

Vijfde en zevende voor Belgen

Greg Van Avermaet werd de eerste Belg op de vijfde plaats, Philippe Gilbert kwam als zevende over de streep.

De 24-jarige Kwiatkowski volgt op de erelijst de Portugees Rui Costa op. Die haalde het vorig jaar in het Italiaanse Firenze. Kwiatkowski ontsnapte op 7 kilometer van de eindmeet op het laatste klimmetje uit het peloton en hield stand tot aan de streep. (Belga/WB)