Omega Pharma en Quick.Step vormen nieuwe Belgische wielerploeg

© Belga

Omega Pharma en Quick.Step vormen in 2012 een nieuwe Belgische wielerploeg.

Het huidige Omega Pharma-Lotto maakte al eerder bekend dat eind 2011 de wegen van beide partijen scheiden. Sindsdien werd volop gespeculeerd over mogelijke fusies. Patrick Lefevere heeft bevestigd dat zijn Quick.Step team de nieuwe partner van Omega Pharma wordt.

Tom Boonen en Philippe Gilbert
Tom Boonen verlengde nog maar pas zijn contract met Quick.Step. Hij zal zeker voor de nieuwe wielerploeg rijden. Van Philippe Gilbert, die absolute uitblinker van het jaar voor Omega Pharma-Lotto reed, is dat nog lang niet zeker. Gilbert zint al langer op een buitenlands contract. Het is ook goed mogelijk dat hij voor Lotto blijft rijden. Lotto moet alleszins op zoek naar een nieuwe partner.

De nieuwe Belgische ploeg krijgt de naam Team Omega Pharma-Quick Step. Omega Pharma wordt dus de hoofdsponsor van het team, en dat zeker tot en met 2013, met een optie op nog een extra jaar. Quick.Step wordt de komende drie jaar cosponsor en Innergetic blijft in 2012 een officiële partner van de ploeg.

Patrick Lefevere: verheugd met akkoord
“We zijn verheugd met het akkoord dat we met Omega Pharma/BCC (Belgian Cycling Company) bereikt hebben, en met Quick.Step dat aanblijft als co-sponsor en Innergetic als officiële partner”, reageert manager Patrick Lefevere. “Ik wil iedereen die betrokken was bij de onderhandelingen bedanken voor hun professionalisme.”

Bessel Kok: veel sterker in 2012“Ik ben uiterst tevreden dat Omega Pharma en Quick.Step de krachten bundelen”, vertelt op zijn beurt Bessel Kok, voorzitter van de raad van bestuur van Quick.Step. “Ik denk dat we er samen kunnen voor zorgen dat we in 2012 veel sterker staan.”

Marc Coucke: topteam in WorldTour
Ook Marc Coucke, CEO van Omega Pharma, is blij met de nieuwe ploeg. “Met dit akkoord blijven we investeren in een Belgisch team, versterkt met internationaal talent. Net als in de voorbije jaren is het doel om één van de topteams in de WorldTour te zijn.”

Quick.Step-Davitamon
Quick.Step-manager Patrick Lefevere en Marc Coucke, CEO bij Omega Pharma, zijn alvast geen onbekenden voor elkaar: in 2003 vormden ze samen Quick.Step-Davitamon, een formatie die twee seizoenen in het peloton rondreed.

Toen het huwelijk met Quick.Step in 2004 spaak liep, wendde Coucke zijn blik richting die andere Belgische topploeg, Lotto. Omega Pharma werd er hoofdsponsor en plaatste achtereenvolgens Davitamon (2005-2006), Predictor (2007) en Silence (2008-2009) op de truitjes. De voorbije twee seizoenen koos Coucke voor de bedrijfsnaam Omega Pharma.

Philippe Gilbert, Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert

Net in het jaar dat de ploeg zijn grootste successen kent, met een ontketende Philippe Gilbert, Jurgen Van den Broeck die zijn eerste koers wint en revelatie Jelle Vanendert, maakt de Nationale Loterij op 1 mei bekend dat het de samenwerking met zijn hoofdsponsor eind 2011 zal stopzetten. Lotto wil alleen verder met een ploeg die meer focust op Belgische renners en jong talent, Marc Coucke moet op zoek naar een nieuwe partner.

Omega Pharma liet al snel blijken dat het niet alleen maar samen met een bestaande ploeg in het peloton wou blijven. Vrijdag meldde het bedrijf dat het, uit zes opties, zijn keuze had gemaakt. Quick.Step kreeg maandag de eer om het nieuws officieel te maken. Met ‘Team Omega Pharma-Quick Step’ rijdt vanaf volgend seizoen een nieuwe Belgische ploeg in het peloton, Omega Pharma blijft zeker tot 2013 hoofdsponsor. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content