Rijdt Peter Sagan volgend jaar voor Etixx-Quick-Step?

12/04/16 om 08:56 - Bijgewerkt om 13:07

De geldschieter van zijn huidige Tinkoff-ploeg draait na dit seizoen de geldkraan dicht.

Rijdt Peter Sagan volgend jaar voor Etixx-Quick-Step?

Peter Sagan © Belga Image

Momenteel wordt aan de laatste details van de wielertransfer van het jaar gewerkt, schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. Volgende maand tijdens de Ronde van Californië hoopt fietsfabrikant Specialized bekend te maken dat wereldkampioen Peter Sagan vanaf 2017 de kleuren van Etixx-Quick-Step van Patrick Lefevere verdedigt. Ook in de Mediahuis-kranten Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg wordt er gesproken over een mogelijke transfer van Sagan naar de Belgische WorldTour-formatie.

Daarmee krijgt de Slowaak volgens de krant eindelijk een sterk keurkorps om zich heen in de klassiekers met onder andere Tom Boonen, Niki Terpstra en meesterknecht Stijn Vandenbergh als ploegmaten.

Geldschieter

Sagan heeft momenteel nog een doorlopend contract tot en met 2017 bij de Tinkoff-formatie. Maar eigenaar Oleg Tinkov heeft begin dit jaar aangegeven dat hij na dit seizoen de geldkraan richting de ploeg dichtdraait.

Pas op 29 mei zou er duidelijkheid komen omtrent het voortbestaan van de Tinkoff-formatie. Als ze alsnog een nieuwe geldschieter vinden, wordt Sagan aan zijn tot eind 2017 lopende contract gehouden. (Belga/KVDA)

Onze partners