Thijs Aerts maakt favorietenrol waar bij de beloften op BK veldrijden

© belga

Thijs Aerts (Telenet Fidea Lions) heeft zondag in Koksijde voor de tweede keer in zijn carrière de Belgische titel in het veldrijden bij de beloften veroverd.

Onder een prille winterzon werd de logica gerespecteerd op de luchtmachtbasis. Naast Aerts werden voor de start ook Toon Vandebosch, Stijn Caluwe en Yannick Peeters tot de favorieten gerekend.

Het viertal kleurde dan ook de wedstrijd. In de voorlaatste ronde maakte Thijs Aerts, de jongere broer van voormalig Europees kampioen Toon Aerts, gebruik van een misser van Vandebosch in het zand om weg te rijden.

De achtervolgers kwamen niet meer terug en zo was zijn tweede beloftentitel een feit. Eerder was hij in 2016 al de beste, vorig jaar in Oostende moest hij vrede nemen met een vijfde plaats.

Eerstejaarsbelofte Vandebosch kwam op dertien seconden als tweede over de meet, het brons was voor Caluwe. Yannick Peeters bleef met een vierde stek onder de verwachtingen.

Die tweede titel wordt meteen ook de laatste. De 21-jarige Aerts is laatstejaarsbelofte en hoopt komend seizoen bij de profs aan de slag te mogen gaan. Hij sluit zijn carrière bij de jeugd af met naast twee beloftentitels ook een wereldtitel bij de junioren.

Op het BK junioren in 2014 pakte hij brons. Belangrijkste afwezige zondag bij de beloften was net als vorig jaar Eli Iserbyt. De tweevoudige Belgische kampioen bij de junioren (2014 en 2015) moet bij de profs starten en zal dus nooit de Belgische beloftentitel veroveren.

De wedstrijd bij de mannen elite – met net als vorig jaar Wout van Aert als topfavoriet – start om 15u15. Eerder gaat Sanne Cant op jacht naar een negende Belgische titel op rij.

Partner Content