Tweede ritzege voor Peter Sagan

03/07/12 om 18:17 - Bijgewerkt om 18:17

Bron: Sportmagazine

Peter Sagan heeft de derde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen, meteen de tweede ronde die hij wint.

Tweede ritzege voor Peter Sagan

© AFP

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) heeft de derde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen, een vlakke rit over 197 km tussen Orchies en Boulogne-sur-Mer met in de slotfase een zestal nijdige klimmetjes.

De Slovaak, die zondag al de eerste etappe won, was veruit de sterkste op de 700 meter lange slotklim, voor de Noor Edvald Boasson Hagen en zijn landgenoot Peter Velits. De Zwitser Fabian Cancellara werd vierde en blijft in de gele trui.

De ontsnapping van de dag bestond uit vijf renners: de Oekraïner Andriy Grivko, de Spanjaarden Ruben Perez, de Fransen Giovanni Bernaudeau en Sébastien Minard, en, voor de derde dag op rij, de Deense leider in het bergklassement Michael Morkov. Ze vertrokken al na een vijftal kilometer, en verzamelden een maximale voorsprong van iets meer dan vijf minuten. Bernaudeau sneuvelde als eerste op een kleine 40 km van de streep.

Massale valpartij

Na een massale valpartij op een 30-tal km van het einde verbrokkelde het peloton in verscheidene stukken. Onder meer Philippe Gilbert, die problemen had met zijn schoenen, raakte in die fase verzeild in een achtervolgende groep.

Op een van de hellingen, op 17 km van de finish, reden Grivko en Morkov weg van hun metgezellen, maar tien kilometer verder werden ze uiteindelijk zelf ook ingelopen door het peloton. Sylvain Chavanel lanceerde op vijf km van de aankomst nog een aanval, maar hij werd gegrepen aan de voet van de slotklim. (Belga/SD)


Onze partners