WK 2014 – Algerije verslaat Roemenië in tumultueuze oefeninterland

(Belga) Algerije, de eerste tegenstander van de Rode Duivels op het WK in Brazilië, heeft woensdag in het Zwitserse Genève Roemenië met 2-1 verslagen in een oefeninterland.

De troepen van Vahid Halilhodzic kwamen in de 22e minuut op voorsprong via Bentaleb, waarna Chipciu zes minuten later de gelijkmaker lukte. Soudani (66.) legde de eindstand vast. De Algerijnse supporters toonden zich in Genève niet van hun fraaiste kant. Zo gooiden ze verschillende objecten op het veld. In de 43e minuut werd de wedstrijd zelfs even stilgelegd, waarna Halilhodzic de supporters tot kalmte maande. Na de match betraden verschillende Algerijnse fans het veld. In hun eerste WK-duel ontmoeten de Algerijnen de Rode Duivels op 17 juni in Belo Horizonte. In groep H komen verder nog Rusland en Zuid-Korea in actie. (Belga)