NBA plant tien uur lange documentaire over Michael Jordan

24/11/16 om 12:00 - Bijgewerkt om 13:38

Michael Jordan (53), de beste basketballer ooit, blijft ook 13 jaar na zijn pensioen zeer populair en gewaardeerd in de VS. De NBA wil nu een bijzonder lange documentaire maken over de atleet.

NBA plant tien uur lange documentaire over Michael Jordan

Michael Jordan (links) is voorzitter van de Charlotte Hornets. © BELGAIMAGE

Deze week kreeg Michael Jordan, net als die andere ex-basketbalvedette Kareem Abdul-Jabbar, uit de handen van Amerikaans president Barack Obama de Presidential Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding die een burger in de VS kan krijgen. Er staat echter nog meer op de rol: de NBA plant immers een tien (!) uur durende documentaire over His Royal Airness. Het scenario is al geschreven, de NBA en het Creative Artists Agency (CAA) moeten de documentaire alleen nog maken. Zij lopen nu grote Amerikaanse zenders en productiemaatschappijen als ESPN, HBO en Fox Sports af, in de hoop een deal van zo'n 18,65 miljoen euro af te sluiten.

De documentaire zou focussen op de comeback die MJ maakte nadat hij in 1993, na de moord op zijn vader, zijn basketbalschoenen had ingewisseld voor een baseballpet. Toen hij in 1995 terugkeerde naar de Chicago Bulls, won hij nog drie (van zijn zes) NBA-titels. Het is nog onduidelijk of Jordan, die nu eigenaar is van NBA-club Charlotte Hornets en nog altijd tientallen miljoenen euro's verdient met zijn Air Jordan kledinglijn bij Nike, ook zelf een rol zal spelen in de documentaire.

(Jonas Creteur)

Lees meer over:

Onze partners