Uit het magazine

Morgen, donderdag 19 mei, trekt de Giro weer voorbij de Passo del Bocco, waar op 9 mei 2011 Wouter Weylandt, op zijn 26e, omkwam bij een val in de afdaling. Elf jaar later wil en kan zijn zus Elke, vandaag actief als Operations Manager bij wielerploeg Trek-Segafredo, het verdriet niet loslaten. Maar, benadrukt ze: 'Als er een medicijn tegen dat verdriet bestond, zou ik het niet willen innemen.'

Jonas Creteur

Hij is als alltime clubtopschutter een Essevee-icoon, en toch reageren de fans van Zulte Waregem verdeeld op de aanstelling van Mbaye Leye (39) als nieuwe hoofdcoach. Reden: de jarenlange knipperlichtrelatie tusssen de Senegalees en de fusieclub, waarbij hij meerdere keren verontwaardigd de deur aan de Gaverbeek achter zich toetrok. Een reconstructie.

Margit Ghillemyn

Bijna tien jaar nadat David Beckham besloot een MLS-club op te richten, is de werkelijkheid ver verwijderd van zijn oorspronkelijke plannen. Het team blijft al drie seizoenen onderaan het klassement hangen en heeft nog steeds geen definitief stadion.

Jonge spelers uit andere opleidingen overnemen, is een wijdverbreide praktijk geworden bij alle grote Europese clubs. De Belgische clubs, bekend om hun goeie jeugd, zijn daar al jaren het grote slachtoffer van. Kristian Arnstad, het nieuwste talent uit Neerpede, is echter een uitzondering.

De 36ste titel is een feit voor Ajax. Waar de Amsterdammers de vorige jaren konden inzetten op continuïteit, zijn er nu binnen de club heel wat veranderingen op til.