Als kind vluchtte Bashir Abdi voor de burgeroorlog in Somalië, vandaag is hij een succesvolle marathonloper die zich maanden aan een stuk afbeult op hete Ethiopische hoogvlaktes. 'Ik wil iets achterlaten. Ik wil dat jongeren zien: hé, die jongen is hier ook van nul begonnen, en kijk nu.'

Guillaume Gautier

In de raad van bestuur van Royal Excel Mouscron zetelt een zekere Almir Totic. Die naam roept veel vragen op. Zoals: zou hij misschien iets te maken kunnen hebben met de makelaars die in het verleden de plak zwaaiden op Le Canonnier?

Dieter Peeters

Elke week neemt Sport/Voetbalmagazine een Belgische club onder de loep. We kijken terug op de lessen van het voorbije seizoen en blikken vooruit op de (transfer)plannen voor het komende jaar. We beginnen met KAA Gent.

Steve Van Herpe

Steve Van Herpe, journalist bij Sport/Voetbalmagazine, brengt een lofzang aan de oud-voetballer/analist/schrijver, die 75 wordt.

Volgens een opmerkelijke, Duitse studie gaan topatleten sneller dood dan gewone mensen. Dat doet ethische vragen rijzen over competitiesporten.