10 miljoen euro gewed op Rode Duivels

© Reuters

Er is voor ruim 10 miljoen euro ingezet op weddenschappen rond de WK-wedstrijden van de Rode Duivels.

Dat is af te leiden uit een voorlopige raming door de Kansspelcommissie, bericht De Tijd vandaag op zijn website.

In de groepsronde van het WK werd gemiddeld 2 miljoen euro per match ingezet op weddenschappen van de Rode Duivels, blijkt uit de eerste registraties door de Kansspelcommissie. Het ging gemiddeld om circa 200.000 weddenschappen met een gemiddelde inzet van 10 euro.

Bij extrapolatie naar de achtste en de kwartfinales, wil dit zeggen dat er in totaal zowat 10 miljoen euro gewed is op WK-matchen van de Belgische nationale ploeg.

De Rode Duivels waren goed voor een vijfde van alle weddenschappen rond het WK in ons land. De Kansspelcommissie telde na het einde van de eerste ronde ongeveer 40.000 nieuwe spelers. Dat komt neer op een gemiddelde verhoging van 30 procent klanten voor de operatoren.

Opmerkelijk is dat mobiel gokken, via smartphone of tablet, sterk in de lift zit. Unibet, dat een marktaandeel van 50 procent claimt op de Belgische onlinemarkt voor sportweddenschappen, stelt een verdrievoudiging vast van de Belgische weddenschappen in vergelijking met het jaargemiddelde.

De Kansspelcommissie spreekt van ‘een exponentiële stijging van het aantal mobiele weddenschappen’ tijdens het WK. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier