11.500 fans wonen weging Mayweather en Pacquiao bij

© Reuters

Bij de weging van Floyd Mayweather en Manny Pacquiao voor het langverwachte bokskamp waren 11.500 supporters aanwezig. Ze betaalden allemaal 10 dollar: voor het goede doel.

Zaterdagnacht staat in Las Vegas de langverwachte kamp tussen weltergewichten Floyd Mayweather en Manny Pacquiao op het programma. Beide topboksers doorstonden vrijdag alvast zonder problemen de weging.

Goede doel

De Amerikaan Mayweather, WBA- en WBC-titelhouder, zette 66,2 kg op de weegschaal. Zijn Filipijnse tegenstander Pacquiao, WBO-kampioen, bleek met 65,8 kg net iets lichter.

‘Pac-Man’ kon in de MGM Grand Garden Arena rekenen op het meeste applaus van de fans. De weging werd bijgewoond door liefst 11.500 supporters, die allemaal 10 dollar betaalden. De opbrengst was bestemd voor het goede doel.

Record

Mayweather begint aan de kamp met een indrukwekkend palmares. Hij won zijn vorige 47 gevechten. Pacquiao telt op zijn erelijst 57 zeges, 5 nederlagen en 2 onbesliste duels.

Met een verwachte omzet van zo’n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) breekt de bokskamp alle records. Floyd ‘Money’ Mayweather strijkt minstens 120 miljoen dollar op, Pacquiao is verzekerd van minimaal 80 miljoen dollar. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier