11 KV Mechelen

Een heerlijke bundel vol getuigenissen, portretten en interviews die uren heeft liggen weken in het geel-rode bad dat KV Mechelen heet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een heerlijke bundel vol getuigenissen, portretten en interviews die uren heeft liggen weken in het geel-rode bad dat KV Mechelen heet. De sympathie en liefde die Malinwa bij duizenden mensen losmaakt, spat van de pagina’s. Alle grote clubmomenten en -figuren passeren de revue. Mark Uytterhoeven heeft het over de gele en rode wijngommen die hij nooit opeet. En over het filmpje dat het VTM-programma ‘Stadion’ in 2003 maakte tijdens de laatste match van KV Mechelen vóór de degradatie naar de derde klasse (3-2 tegen Moeskroen). “Als een KV-fan nog eens wil blèten, klikt hij dat aan.” En weet u nog dat KV in 2006 Germinal Beerschot uit de beker kegelde? Achteraf stond burgemeester Patrick Janssens van Antwerpen voor de camera een interview te geven toen Issame Charai op zijn rug klopte en de legendarische woorden sprak: “Hei, ik hem oep a gestemd.” Walter Jaspers, ex-clubdokter, vertelt dan weer over de Europese verplaatsingen onder Aad de Mos, van wie hij elke keer een plasje moest maken op de penaltystip. En over Michel Preud’homme en de reservekeeper, die voor elke match in elkaars kruis nepen. Uren snuisterplezier verzekerd. (KDR) Bekijk hieronder het filmpje uit 2003 dat het VTM-programma ‘Stadion’ maakte bij de degradatie van KV Mechelen naar de derde klasse:

’11 KV Mechelen’ van Raf Willems werd uitgegeven bij Lannoo, telt 192 pagina’s en kost € 24,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier