2,2 miljoen kijkers: België – Algerije best bekeken voetbalmatch ooit in Vlaanderen

Supporters van de Rode Duivels voor de buis © GF

Maar liefst 2.189.421 Vlamingen zagen de Rode Duivels hun eerste WK-wedstrijd winnen tegen Algerije. Het is daarmee de best bekeken voetbalwedstrijd ooit en zelfs de op een na best bekeken televisieuitzending sinds de huidige kijkcijfermeting.

Dat laat de VRT weten. De cijfers gaan over Vlamingen die vanuit hun huiskamer naar de wedstrijd van de Rode Duivels keken. De absolute piek zat tussen 19.48 uur en 19.49 uur met 2.562.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 84,1 procent voor Canvas.

Op basis van eigen onderzoek schat de VRT dat nog eens ongeveer 470.000 kijkers de wedstrijd op café, groot scherm, enz. gevolgd hebben.

België – Algerije was volgens de VRT de best bekeken voetbalwedstrijd sinds de huidige kijkcijfermeting. ‘In de top van de kijkcijfers aller tijden komt deze wedstrijd op de tweede plaats, net na de uitzending van Schalkse ruiters van 2 maart 1997 met 2.278.675 kijkers.’

‘Een finale of een halve finale van de Rode Duivels zou dit oude record misschien wel van de tabellen kunnen vegen,’ besluit de VRT. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier