5 hockeymannen om naar uit te kijken in Brasschaat

Tom Boon © Belga Image

Vedetten op het Hockey World League toernooi in Brasschaat (20 juni t.e.m. 5 juli).

Jamie Dwyer (Australië)

Jamie Dwyer
Jamie Dwyer© Belga Image

Deze aanvaller uit Rockhampton is met meer dan 250 caps de meest ervaren Australische international en waarschijnlijk ook een van de meest bekende hockeyspelers bij het grote publiek. Naast Olympisch goud en Wereldbeker goud met zijn nationale ploeg, werd Dwyer ook al vijf keer uitgeroepen tot beste hockeyspeler ter wereld. Dit maakt hem één van de beste hockeyers ooit. Ondanks zijn leeftijd (35) denkt hij kennelijk nog niet aan stoppen.

Mark Knowles (Australië)

5 hockeymannen om naar uit te kijken in Brasschaat
© Belga Image

Ook de vier jaar jongere schoonbroer van Dwyer is een hockey-icoon in eigen land. Mark Knowles won al op 20-jarige leeftijd goud met Australië op de Olympische Spelen in Athene in 2004, en vervolgens brons in Peking (2008) en Londen (2012). Vorig jaar maakte hij deel uit van de ploeg die wereldkampioen werd in Den Haag. Na het toernooi werd Knowles door de Internationale Hockeyfederatie uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2014.

John-John Dohmen (België)

John-John Dohmen
John-John Dohmen© Belga

De Brabander is ongetwijfeld de spilfiguur in het Belgische radarwerk: hij recupereert veel vallen, speelt ze nadien ook nog goed in en vindt bovendien vlot de weg naar het doel. Net als Tom Boon is John-John Dohmen op zijn 25e, na negen jaar in het shirt van de Red Lions, nu al een van de spelers met de meeste caps. Het is die ervaring die in combinatie met zijn sobere spel en serene uitstraling van goudwaarde is op de belangrijke momenten.

Tom Boon (België)

5 hockeymannen om naar uit te kijken in Brasschaat

De aanvaller van de Red Lions is 25 jaar en komt uit een echte hockeyfamilie: ook zijn moeder Carine Boon-Caudron en twee ooms Eric en Marc Coudron waren Belgisch international en zijn drie jaar oudere zus Jill maakt deel uit van de Red Panthers. Marc Caudron is bovendien voorzitter van de Belgische Hockeybond (KBHB). De strafcornerspecialist maakt sinds 2008 deel uit van de Red Lions en was er ook bij op de Spelen in Londen, het EK van 2013 in Boom en het WK van vorig jaar in Den Haag.

Ashley Jackson (Groot-Brittannië)

5 hockeymannen om naar uit te kijken in Brasschaat
© Belga Image

De grote ster van het Engelse hockey wordt door de Britse pers maar wat graag met Cristiano Ronaldo vergeleken. Afgezien van het rugnummer 7 heeft Jackson met de Portugese voetballer gemeen dat hij op zijn eentje een hele ploeg kan dragen. Passen, scoren: Jackson is het type dat alles kan met een bal en een stick. Als hij zijn dagje heeft, heeft hij geen ploegmaats nodig om de wedstrijd te beslissen. (KVDA/LT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier