5 hockeyvrouwen om naar uit te kijken in Brasschaat

Anna Flanagan © Belga Image

Vedetten op het Hockey World League toernooi in Brasschaat (20 juni t.e.m. 5 juli).

Maartje Paumen (Nederland)

5 hockeyvrouwen om naar uit te kijken in Brasschaat
© Belga Image

Superlatieven ontbreken als we de carrière overlopen van de kapitein van het Nederlandse team. Op haar 29e is ze nog steeds de onmiskenbare vedette bij onze noorderburen, maar ook op de hockeyplaneet tout court. Verkozen tot beste speelster ter wereld in 2011 en 2012 heeft ze alles al gewonnen (2x OS, 2x WK, 3x EK en 4x Champions Trophy). Als middenvelder is ze steeds erg aanwezig in het spel en met haar sleep richt ze steeds ravage aan. Ze is ook recordhoudster van het aantal gemaakte doelpunten op strafcorner binnen de selectie.

Ellen Hoog (Nederland)

5 hockeyvrouwen om naar uit te kijken in Brasschaat
© Belga Image

Een ander boegbeeld van de Nederlandse hockeyvrouwen is Ellen Hoog. Al 11 jaar lid van Oranje en uitgeroepen tot Speelster van het Jaar 2014. Hoog heeft bovendien veel meer troeven, ook als mannequin, journaliste en coach. Ze telt dan ook meer dan 78.000 volgers op Instagram en pronkte in 2013, samen met ploeggenoot Eva de Goede, in bikini in de ‘Swimsuit Edition’ van het beroemde Amerikaanse sportblad Sports Illustrated.

Madonna Blyth (Australië)

Madonna Blyth
Madonna Blyth© Belga Image

Blyth heeft zichzelf altijd al in de kijker gespeeld, met een gouden medaille op de jeugd Olympische Spelen als kers op de taart. De behendige middenvelder vloeide moeiteloos door naar het Australische nationale team, waar ze momenteel ook de kapiteinsband om haar gevaarlijke linkerarm draagt.

Charlotte De Vos (België)

5 hockeyvrouwen om naar uit te kijken in Brasschaat
© Belga Image

De Belgische aanvaller heeft alles al meegemaakt in haar tien jaar bij de Panthers. Ze weet dus beter dan wie ook welke weg er is afgelegd en het werk dat nodig was om het huidige niveau te bereiken. Vandaag wil ze met haar ervaring en strijdlust het team helpen om, eindelijk, medailles te winnen met deze erg getalenteerde groep.

Anna Flanagan (Australië)

5 hockeyvrouwen om naar uit te kijken in Brasschaat
© Belga Image

Amper 23 jaar en sinds haar debuut in 2010 al 143 caps achter haar naam, waarin ze – als verdediger – 33 keer scoorde voor de ‘Hockeyroos’. Anna Flanagan is een van de toppers in het Australische team en om voor de hand liggende redenen een graag gezien gezicht voor de camera’s. In 2012 werd ze uitgeroepen tot Beste Jonge Speelster van het Jaar, vorig jaar tot Speelster van het Toernooi bij de Australiërs op het WK in Den Haag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier