AA Gent opent nieuw stadion met 2-0 zege tegen Stuttgart, Genk verliest van Malaga

(Belga) AA Gent heeft het nieuwe stadion woensdagavond op gepaste wijze ingewijd. Het versloeg het Duitse Stuttgart met 2-0. Bij de rust lag de eindstand al vast. Ervin Zukanovic (21e) en Renato Neto (37e) scoorden.

Gent werd in de Ghelamco Arena door 19.000 supporters aangemoedigd. Yassine El Ghanassy werd meteen weer in de armen gesloten. Hij mocht als kapitein het terrein op en bedankte met een sterke prestatie. In beide doelpunten had hij een voet. In de Cristal Arena was bekerwinnaar Racing Genk minder succesvol in zijn galamatch tegen Malaga. De Spanjaarden wonnen met 0-1, dankzij een penaltygoal van Duda in de 24e minuut. De bal werd op de stip gelegd na een fout van Kara Mbodj op Juanmi Jiménez. Trainer Mario Been startte met zijn type-elftal, maar bracht in de tweede periode veel jongeren in. . (Belga)