AA Gent verslaat KV Mechelen bij première in Ghelamco Arena

(Belga) AA Gent heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd in de gloednieuwe Ghelamco Arena winnend afgesloten. De Buffalo’s klopten KV Mechelen met 2-1.

Benjamin Mokulu opende na 25 minuten de score voor de bezoekers. Hij profiteerde van een blunder van de Gentse doelman Frank Boeckx, die de bal knullig door de handen liet glippen. Tien minuten na de pauze maakte de Gentse aanvoerder Mboyo gelijk. De aanvaller kopte een voorzet van El Ghanassy voorbij Biebauw. Drie minuten voor tijd bezorgde Gent-verdediger Diogo zijn ploeg alsnog de drie punten. Even later moest Mechelen met tien verder na een tweede gele kaart voor David Destorme. Het ambitieuze AA Gent raakte vorige week op de openingsspeeldag niet voorbij Waasland-Beveren en telt na twee speeldagen dus 4 op 6. KV Mechelen verloor vorige week zondag thuis van Standard (0-2) en blijft nog puntenloos. Vandaag staan met Standard/Lierse (18u) en Oostende/Club Brugge (20u30) nog twee wedstrijden op het programma in de Jupiler Pro League. Vrijdag al ging kampioen Anderlecht met 0-4 winnen bij Cercle Brugge. Gisteren won Zulte Waregem met 1-0 van Kortrijk, versloeg Genk OHL met 1-4, haalde Lokeren het met 2-1 van Bergen en deelden Charleroi en Waasland-Beveren de punten (1-1). (Belga)