AA Gent wint met kleinste verschil op veld van Standard

(Belga) In de openingsmatch van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League heeft AA Gent vrijdagavond met 1-2 gewonnen op het veld van Standard.

Rouches-middenvelder Yoni Buyens scoorde de openingsgoal na 25 minuten in de eerste helft. Hij profiteerde van slecht verdedigen van Gent-speler Cendros. Die duwde een voorzet van Ezekiel tegen zijn eigen doelhout. Buyens nam het geschenk in ontvangst en scoorde. AA Gent kwam kort voor de rust op gelijke hoogte. Jelle Van Damme devieerde een voorzet van Mboyo in eigen doel. Standard werd in het begin van de tweede helft tot tien man herleid na rood voor Ezekiel. Die werd door scheidsrechter Van De Velde uitgesloten voor een elleboogbeweging richting Rafinha. Gent profiteerde optimaal en scoorde nog een tweede keer langs Arzo, die zijn schot via Buyens achter Kawashima zag verdwijnen. In de stand springt Gent van de vierde naar de tweede plaats, op 3 punten van leider Club Brugge. Standard blijft zevende, op 7 punten van blauw-zwart. Zaterdagavond staan vijf wedstrijden in de hoogste klasse op het programma: Zulte Waregem/Anderlecht, Mechelen/Bergen, Lokeren/OHL, Beerschot/Kortrijk en Waasland-Beveren/Lierse. Zondag worden de Brugse derby Club-Cercle (14u30) en Charleroi-Genk (20u30) gespeeld. (BRUNO FAHY)