Absoluut record voor Michael Phelps: 19 Olympische medailles

© Reuters

Op de Spelen in Londen heeft zwemmer Michael Phelps met het Amerikaanse team de 4×200 meter vrije slag gewonnen. Daarmee haalt hij zijn negentiende Olympische medaille, een absoluut record.

De VS won de 4×200 meter vrije slag met naast Phelps ook Ryan Lochte, Michael Phelps, Conor Dwyer en Ricky Berens . De Amerikanen zetten in de finale een tijd van 6:59.70 neer en haalden het zo van Frankrijk (7:02.77) en China (7:06.30).

Record

Phelps veroverde zo de negentiende olympische medaille in zijn carrière en brak het record van Larisa Latynina, een turnsters uit de voormalige Sovjet-Unie die tussen 1956 en 1964 achttien medailles pakte.

Voor de 27-jarige Phelps was het bovendien zijn 15e olympische titel, de eerste in Londen. Eerder pakte hij in Londen al zilver in de 200 meter vlinderslag en met de estafetteploeg in de 4×100 meter vrije slag.

Palmares
Phelps, die afkomstig is uit Baltimore, won zijn eerste Olympische medaille op de Spelen in Athene in 2004. Naast de vijftien gouden plakken staan er ook twee bronzen en twee zilveren plakken op zijn palmares. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier