Afgeweken vrije trap beslist derby in Manchester, Kompany valt uit

(Belga) Manchester United heeft zondag de topper in de Engelse Premier League gewonnen. Na een 2-3 zege zet het stadsgenoot City in de stand op zes punten, voor de regerende kampioen was het pas de eerste nederlaag van het seizoen. Kapitein Vincent Kompany moest bij de Citizens na 20 minuten geblesseerd naar de kant.

Na een kwartier opende Wayne Rooney de score en rondde een counter van United slim af. Diezelfde Rooney zorgde voor de 0-2 ruststand, een zwaar verdict voor de thuisploeg dat de kopjes evenwel niet liet hangen. Yaya Touré en Zabaleta vijf minuten voor tijd zetten de bordjes opnieuw in evenwicht. City ging nog voor de zege, maar het was de aartsrivaal die met de drie punten ging lopen. United kreeg in de extra tijd nog een vrije trap, het schot van Van Persie week af op Nasri en verdween zo in doel. De stadsderby eindigde nog met een valse noot: Rio Ferdinand moest met een bebloed gezicht het veld verlaten, waarschijnlijk werd de verdediger geraakt door een projectiel uit het publiek. (ANDREW YATES)