Andere Tijden Sport: ‘Hoe een bordeel de Tour binnenrijdt’

© IMAGEGLOBE

Zondag 7 juli – Ned 1 – 22.10u

Elke zichzelf respecterende wielerploeg heeft tegenwoordig een piekfijn, zeg maar poepchic ingerichte ploegbus, maar veertig jaar geleden was dat fenomeen nog onbekend. De eerste bus die in het peloton verscheen, was de bus van … Sauna Diana, een bordeel uit Zundert.

Dat zit zo: Corrie en Frans Siemons, de uitbaters van dat bordeel, hebben drie fietsende zonen. Na hun wedstrijdjes zit er voor hen niets anders op dan zich op straat of in een auto om te kleden of bij mensen aan te bellen. Corrie en Frans vinden dat het ook anders kan en kopen een Engelse dubbeldekker om deze om te bouwen tot een bus waarin kan worden gewassen en gekookt. De bus van Sauna Diana wordt snel een begrip: de talenten van Zundert beschikken begin jaren tachtig over een eigen ploegbus, terwijl de profrenners nog dubbelgevouwen zitten in een ploegleiderswagen. De oude dubbeldekker wordt opgevolgd door een luxueuzer en moderner exemplaar en is met z’n reclame in de vorm van schaars geklede dames een opvallende verschijning in het peloton. Grote renners als Mario Cipollini, Johan Museeuw en Phil Anderson waren ‘aan boord’ bij Corrie en Frans.

Andere Tijden Sport haalt herinneringen op met onder meer de familie Siemons, ex-profs Eddy Bouwmans en Rini Wagtmans, ploegleider Patrick Lefevere en wielerjournalist Peter Ouwerkerk. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier