Anderlecht-beloften stranden in achtste finales NextGen Series

(Belga) De Anderlecht-beloften hebben zich donderdag in de Griekse hoofdstad Athene niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de tweede editie van de NextGen Series, de Champions League voetbal voor beloften. Tegen het plaatselijke Olympiakos gingen ze in de achtste finales in een wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling met 2-1 onderuit.

Na 21 minuten opende Ioannidis de score voor de thuisploeg, toptalent Frank Acheampong zette vlak na de rust de bordjes echter opnieuw in evenwicht. Het tweede doelpunt van Ioannidis betekende echter de doodsteek voor Paars-wit. De beloften van Anderlecht plaatsten zich eerder dit seizoen als tweede voor de achtste finales in een groep met Barcelona, Tottenham en Wolfsburg. Vooral de twee gelijke spelen tegen hun leeftijdgenoten van Barcelona sprongen in het oog. De sterke prestaties van het team leverden een profcontract op voor aanvoerder Michaël Heylen. (LEK)