Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem ook na vierde speeldag op kop

(Belga) RSC Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem gaan ook na de vierde speeldag samen op kop. Anderlecht won zaterdag met 2-1 van Bergen, Club Brugge met 3-1 van Beerschot en Zulte Waregem met 2-0 van Kortrijk.

Anderlecht verzuimde het nog maar eens een penalty om te zetten. Deze keer was het Marcin Wasilewski die van op elf meter miste. Scheidsrechter Joeri Van De Velde had de bal in de 58e minuut op de stip gelegd en Jeremy Sapina met rood van het veld gestuurd. Wasilewski knalde de bal op doelman Olivier Wenger en de 1-1 bleef zo op het bord. Milan Jovanovic had de landskampioen twee minuten voor rust op voorsprong gebracht. Mustapha Jarju maakte in de 56e minuut gelijk. Sacha Iakovenko (69e) hield alsnog de drie punten thuis. Club Brugge stond bij de rust 1-0 voor, dankzij Carlos Bacca (19e). Kort na de hervatting (47e) bracht Stijn Wuytens Beerschot langszij. Jonathan Blondel (75e) en Thomas Meunier (94e) beslisten de partij in het voordeel van Brugge. In Waregem vielen beide doelpunten na de rust. Jens Naessens (65e) en Ivan Ledric (89e) waren de auteurs. Nog zaterdag won Lokeren met 2-1 van Mechelen, Oud-Heverlee Leuven met 3-2 van Cercle, Gent met 0-2 bij Waasland-Beveren en speelden Lierse en Genk 1-1 gelijk. Zondag staat nog Charleroi-Standard op het menu. Club, Anderlecht en Zulte Waregem hebben 10 punten, Lokeren en Gent 7, Genk 6, Bergen, Mechelen en OHL 5, Standard en Kortrijk 4, Charleroi en Lierse 3 en Cercle, Beerschot en Waasland-Beveren 1. . (DCM)