Anderlecht pakt punt op bezoek bij AC Milan

(Belga) Landskampioen RSC Anderlecht heeft dinsdagavond op de openingsspeeldag in groep C van de Champions League 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij de Italiaanse vicekampioen AC Milan.

Anderlecht deed het uitstekend in de eerste helft en de thuisploeg, met drie op negen zwak gestart in de Serie A, kreeg geen voet aan de grond. Van den Brom had Cheikhou Kouyaté als buffer voor de Paars-witte verdediging gezet, waardoor de Milanese aanvoer naar de statige spits Giampaolo Pazzini nagenoeg volledig werd lamgelegd. De beste kans was wel voor de Rossoneri, maar Proto stond paraat op de poging van Flamini. Gillet had de beste kans voor de Brusselaars, Abbiati was bij de les en duwde het leer over de achterlijn. Het ontevreden thuispubliek trakteerde Milan op een oorverdovend fluitconcert. Vlak na de pauze had Biglia de Belgische recordkampioen op voorsprong moeten brengen, maar hij besloot onbesuisd over. Er was echter een uitstekende redding van Proto nodig om de ingevallen El Shaarawy op voorzet van Emanuelson van de openingstreffer te houden. Milan kwam beter in de wedstrijd, maar verder dan wat halve kansen kwamen de Rossoneri niet. In de tweede wedstrijd in groep C haalde Malaga het in eigen huis verrassend vlot met 3-0 van Zenit Sint-Petersburg, met Rode Duivel Nicolas Lombaerts 90 minuten tussen de lijnen. Malaga komt daardoor alleen aan de leiding in de groep. Op de tweede speeldag ontvangt Anderlecht op woensdag 3 oktober Malaga, Milan staat voor de zware verplaatsing naar Zenit. (LEK)