Anderlecht probleemloos naar play-offs Champions League

(Belga) Landskampioen RSC Anderlecht heeft zich zonder problemen geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Nadat Paars-wit vorige week in het Astridpark de heenwedstrijd in de derde voorronde tegen het Litouwse Ekranas met een verpletterende 5-0 gewonnen had, haalde Anderlecht het in de terugwedstrijd in Vilnius met 0-6. Kljestan (9.), Praet (31.), Iakovenko (45.+3), De Sutter (47.), Molins (62.) en Canesin (87.) zorgden voor de doelpunten.

De wedstrijd was nog maar negen minuten op gang gefloten toen Kljestan de 0-1 al voorbij Zubas knalde. Die moest even later naar de kleedkamers, nadat hij De Sutter in het strafschopgebied omver kegelde. Gillet zette zich achter de bal, maar kon opnieuw niet scoren. Een bedrijvige Dennis Praet bedankte even later voor het vertrouwen door de 0-2 op het scorebord te zetten. Sacha Iakovenko zorgde voor de 0-3 ruststand. Ekranas was machteloos en illustreerde dat nog maar eens in het begin van de tweede helft. Iakovenko mocht van op links rustig voorzetten, De Sutter kon vrij inlopen en tikte aan de eerste paal de 0-4 tegen de netten. Invaller Guillermo Molins dikte even later nog aan tot 0-5, Canesin zette drie minuten voor affluiten op aangeven van Praet de 0-6 eindstand op het bord. De loting voor de play-offs vindt vrijdag in het Zwitserse Nyon plaats. Anderlecht zit in het kampioenenspoor en ontloopt als reekshoofd de lastigste tegenstanders. De heenwedstrijd worden op 21 en 22 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later (28 en 29 augustus). (DTM)