Anderlecht wint van Cercle, Club Brugge niet voorbij Mechelen

(Belga) Op de achttiende speeldag in eerste klasse heeft competitieleider RSC Anderlecht zaterdag met 2-1 gewonnen van hekkensluiter Cercle Brugge. Club Brugge moest vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen.

Bij de rust stond Anderlecht 0-1 achter. Het was Club Brugge-huurling Mushaga Bakenga die in de 43e minuut de bal mooi over Silvio Proto stiftte. Twintig minuten voor tijd bracht kapitein Lucas Biglia de landskampioen van op de penaltystip langszij. Scheidsrechter Christod Dierick had gefloten voor een duwfout van Arnar Vidarson op Dieumerci Mbokani. Een minuut voor tijd kopte Guillaume Gillet de bal tegen de netten. Dierick had echter al opnieuw strafschop gefloten voor een duwfout op Mbokani. Biglia vond deze keer doelman Verbist op zijn weg, maar in de rebound trapte Ronald Vargas wel de 2-1 binnen. In Brugge opende Bjorn Vleminckx in de 48e minuut de score tegen zijn ex-club. In de 72e minuut sleepte Niclas Pedersen een gelijkspel uit de brand voor Mechelen. Ook Zulte Waregem kon niet winnen. Tegen Beerschot bleef het 0-0. Oud-Heverlee Leuven – AA Gent eindigde op 1-1. Charleroi won met 2-0 van KV Kortrijk. Lierse leed een 0-3 nederlaag tegen Bergen. Zondag staan nog Lokeren – Genk en Waasland-Beveren – Standard op het programma. In de stand heeft Anderlecht met 40 punten zes punten voor op Zulte Waregem (34). Dan volgen Lokeren (33), Club Brugge en Genk (29), Kortrijk (28), Bergen (27), Standard en OHL (26), Gent (21), Mechelen (20), Beerschot en Charleroi (18), Lierse (16), Waasland-Beveren (14) en Cercle (11). . (VIRGINIE LEFOUR)