Antonio Di Natale nam wraak

© AFP

Italiaanse spits miste op het EK van 2008 penalty tegen Spanje.

Voor de 34-jarige aanvaller van Udinese was zijn treffer tegen Spanje (1-1) een speciale. Hij revancheerde zich op die manier immers voor zijn gemiste strafschop vier jaar geleden, toen zijn zwak getrapte elfmeter werd gestopt door Iker Casillas. Di Natale stond koud nog maar vier minuten in het veld als vervanger voor Mario Balotelli in Gdansk toen de routinier al van zich deed spreken. “Andrea Pirlo gaf een fantastische pass”, verklaarde hij achteraf. “Ik deed mijn best om er iets moois van te maken.”

Het bijzondere aan zijn verhaal is dat Di Natale door de Italiaanse bondscoach lange tijd als te oud werd bevonden. Daardoor vormde de treffer voor de spits een overwinning op zichzelf. Nog altijd spookt de misser in de kwartfinale van het EK in 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Zijn gemiste penalty luidde toen immers de uitschakeling in. “Ik herinner me dat moment nog altijd. Dus dit was voor mij een speciaal moment.”

Door zijn goal kwam Di Natale in de top vier van de oudste doelpuntenmakers op een EK-eindronde. De Oostenrijker Ivica Vastic (38), de Zwitsers Marcel Koller (35) en zijn landgenoot Christian Panucci (35) scoorden op hogere leeftijd. (FV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier