Apotheose van NBA-finale komt dichterbij (video)

© Belga

In de Amerikaanse NBA-finale leiden de San Antonio Spurs met 2-1 tegen de Miami Heat van de Amerikaanse superster Le Bron James.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De San Antonio Spurs zitten op koers om dit jaar een nieuwe NBA-titel te veroveren. De Spurs verpletterden dinsdagnacht in hun thuismatch de Miami Heat met 113-77. Door hun overwinning in het derde duel van de NBA-finale, leiden de Spurs nu met 2-1. Wie vier matchen wint, heeft de titel beet. De twee volgende matchen spelen de Spurs ook voor hun eigen supporters.

Meeste driepunters ooit
De Spurs vestigden in het derde duel tegen Miami Heat een record van meeste driepunters ooit in een NBA-finale. De 25-jarige Danny Green en de 28-jarige Gary Neal schitterden als sterkhouders van de Spurs. Green en Neal maakten samen 51 punten. Green was de topschutter van de wedstrijd met 27 punten, waarvan 6 driepunters. Bewonder nog eens de schitterende prestatie van Green.San Antonio kan al zijn vijfde titel veroveren na 1999, 2003, 2005 en 2007. Ze spelen hun eerste NBA-finale sinds 2007, toen ze de finale wonnen. De Spurs moeten in de volgende match mogelijk de Franse topbasketter Tony Parker missen. De ervaren 31-jarige Tony Parker heeft immers last van een hamstringblessure.

De titelverdediger Miami Heat startte als favoriet aan de NBA-finale tegen de Spurs. Ze jagen op een derde NBA-titel na 2006 en 2012. Miami Heat domineerde het reguliere seizoen met een reeks van maar liefst 27 opeenvolgende overwinningen. Dit was de tweede langste overwinningsreeks in de geschiedenis van de NBA.

De superster van Miami is de 28-jarige Le Bron James, die als de beste basketballer ter wereld wordt omschreven. James leidde de Amerikaanse nationale basketbalploeg naar de olympische titel in 2008 en 2012 en zette Miami vorig jaar ook op weg naar hun tweede NBA-titel.

James kreeg al talrijke prijzen in zijn carrière. Zo werd hij al vier keer bekroond tot beste speler van de NBA, waarvan de laatste keer dit jaar. In het derde duel in de NBA-finale kon James de zware nederlaag van zijn team evenwel niet afwenden. In het tweede duel tegen San Antonio blonk hij wel uit met 17 punten, 8 rebounds en 7 assists en hielp zo mee aan een 103-84 zege.

In de NBA speelt de absolute wereldtop in het basketbal. In het derde duel in de NBA-finale konden de toeschouwers opnieuw genieten van spectaculaire dribbelacties en van vele pareltjes. Hieronder ziet u een overzicht van de vijf beste acties in de laatste confrontatie tussen Miami en The Spurs. (WK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier