Armand Marchant sukkelt met lichte enkelblessure en past voor super-G

(Archiefbeeld) Armand Marchant © AFP

Alpineskiër Armand Marchant zal dinsdag niet deelnemen aan de super-G op de Olympische Winterspelen in Peking. Hij heeft last van een lichte enkelblessure en wil zich concentreren op de reuzenslalom van volgende week zondag en de slalom op 16 februari. Dat meldt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zondag.

In Yanqing maakt Marchant het meest kans op een goed resultaat op de slalom, zijn specialiteit. De beslissing om te passen voor de super-G werd genomen in overleg met zijn coach Raphaël Burtin en het medisch team van het BOIC. Kort voor vertrek naar China blesseerde de Luikenaar zich licht aan zijn linkerenkel.

Marchant, die vrijdag samen met Loena Hendrickx de Belgische vlag droeg tijdens de openingsceremonie, is toe aan zijn eerste Spelen, vijf jaar na zijn horrorcrash in Adelboden. Na die zware valpartij begin 2017 was Marchants linkerbeen er erg slecht aan toe. De Spelen van Pyeongchang 2018 moest hij aan zich voorbij laten gaan. Zeven operaties en een lange revalidatie later wist hij toch terug te keren op het hoogste niveau.

Op 5 januari 2020 werd hij vijfde op de slalom in Zagreb, het beste Belgische resultaat ooit op een wereldbeker alpineskiën. Anderhalve maand geleden liet Marchant zich opnieuw gelden op het hoogste niveau met een zevende plaats in de wereldbekerslalom in Val d’Isère.